Tas ir jāzina! Kā nopirkt arbūzu bez nitrātiem?

tautaruna.lv 15.augusts 2021, 15:42
 
Tass/Scanpix/LETA
Augusts pamatoti tiek uzskatīts par arbūzu laiku, taču arbūzi var izrādīties bīstami veselībai. Krievijas agronoms Vladimirs Vikulovs intervijā radio Sputnik paskaidroja, kā izvairīties no arbūziem ar augstu nitrātu saturu.

Minerālmēslus parasti izmanto arbūzu nogatavināšanas periodā, tie ir nepieciešami augu barošanai. Ideāli nogatavojušies augļi, pēc ekspertu domām, nesatur nitrātus. Pārbaudot šīs vielas visbiežāk atrodamas pirmajos arbūzos. Bet pat augustā patērētājs nevar būt drošs, ka nenopirks veselībai bīstamu arbūzu.

Augsta nitrātu koncentrācija ir kaitīga cilvēkiem, jo ​​var izraisīt saindēšanos. Tāpēc pircējiem vajadzētu būt uzmanīgiem, neskatoties uz veiktajām pārbaudēm, kas tiek veiktas, pirms arbūzi nokļūst uz letes, sacīja Vikulovs.

Pēc viņa teiktā, kvalitatīvam arbūzam ir gluda virsma. Grubuļainai mizai vajadzētu brīdināt pircēju, jo tā ir viena no pazīmēm par augstu nitrātu koncentrāciju, skaidroja Vikulovs.

"Nelīdzena arbūza virsma norāda, ka tam ir pietiekami attīstīta miza, un, to sagriežot, tā būs daudz biezāka nekā parasti. Šāda miza norāda uz augstu nitrātu saturu," brīdināja agronoms.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:36

Jaunākās diskusijas