Pētījums: kādi blakusefekti var būt pēc Covid-19 vakcīnas trešās devas?

tautaruna.lv 14.augusts 2021, 13:10
 
AP/Scanpix/LETA
Blakusparādības pēc trešās Pfizer Covid-19 vakcīnas devas ir tādas pašas kā pēc otrās devas, ziņo Izraēlas medijs Yedioth Ahronoth, atsaucoties uz jaunu pētījumu.
Pētījums, ko veica Izraēlas medicīnas jomas eksperti, atklāja, ka lielākajai daļai cilvēku, kuri saņēma trešo Pfizer devu, bija līdzīgas blakusparādības, kādas bija pēc vakcīnas otrās devas.

Pētījumā piedalījās aptuveni 4,5 tūkstoši cilvēku, kuri saņēma trešo vakcīnas devu laika posmā no 30. jūlija līdz 1. augustam. Aptuveni 88% respondentu teica, ka pēc trešās devas saņemšanas viņi jutās gandrīz tāpat kā pēc otrās devas vai labāk. Aptuveni 31% ziņoja par dažām blakusparādībām, no kurām visbiežāk bija sāpes vakcinācijas vietā, vēl 0,4% ziņoja par apgrūtinātu elpošanu, un 1% lūdza medicīnisko palīdzību vienas vai vairāku blakusparādību dēļ.

30. jūlijā Izraēlā sāka ievadīt trešo Covid-19 vakcīnas devu iedzīvotājiem, kas vecāki par 60 gadiem. Valsts varas iestādes ir pieņēmušas lēmumu par šādu papildu vakcināciju vecāka gadagājuma izraēliešiem, palielinoties Covid-19 infekcijas gadījumu skaitam.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:52

Jaunākās diskusijas