Der zināt! Atklāj bīstamu faktu par alu

tautaruna.lv 14.augusts 2021, 10:11
 
PantherMedia/Scanpix/LETA
Uztura speciāliste, Krievijas Nacionālās dietologu un uztura speciālistu asociācijas biedre Natālija Kruglova atklāja, kādas negatīvas sekas var radīt lejamā alus dzeršana, ziņo "Moskva 24".

Kruglova sacīja, ka bīstamību rada muca, kurā tiek uzglabāts alus. Tas ir tāpēc, ka mucas pirms atkārtotas izmantošanas ne vienmēr tiek pienācīgi mazgātas un apstrādātas. Šajā gadījumā pastāv risks, ka tajā veidosies mikroorganismi, ieskaitot patogēnos. “Alus ir dzēriens, kas satur vienkāršos ogļhidrātus. Tie var kalpot kā augsne mikroorganismiem, ”sacīja ārste.

Viņa piebilda, ka pēc dzēriena krāsas un garšas ir gandrīz neiespējami saprast, vai tas tiek liets no apstrādātas vai neapstrādātas mucas.

Šāda alus dzeršanas rezultātā cilvēkam var rasties kuņģa -zarnu trakta darbības traucējumi, piemēram, vēdera uzpūšanās un saindēšanās. Pēc Kruglovas teiktā, arī izdertā alus daudzums ietekmē iespējamās sekas. Tajā pašā laikā visiem nav universālas "bīstamās devas", jo viss ir atkarīgs no organisma īpašībām.

Pēc eksperta domām, ja cilvēkam nav hronisku gremošanas sistēmas slimību, tad alus dzeršana no nepareizi apstrādātas mucas viņu var nekādi neietekmēt. Tomēr, ja cilvēks cieš no dažāda smaguma kuņģa -zarnu trakta slimībām, alus dzeršana var tās saasināt.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas