Tikpat lietains? Bricis dalās ar prognozēm visam augustam

tautaruna.lv 14.augusts 2021, 11:47
 
Gints Ivuškāns/F64
Latvijas Televīzijas Laika Ziņu redaktors Toms Bricis sabiedriskā medija portālā dalījies ar prognozi atlikušajam vasaras mēnesim.
Kā atklāj Bricis, pašreizējās ilgtermiņa prognozes rāda, ka arī mēneša otrajā pusē mūsu reģionā valdīs Atlantijas cikloni, tāpēc laiks būs nepastāvīgs un saulainākas dienas bieži nomainīs lietainākas, bet ilgstoši sauss vai vēss un lietains gan nav gaidāms.

Tāpat meteorologs pastāsta, ka augusta vidējā gaisa temperatūra būs tuvu klimatiskajai normai. Līdz ar to kalendārās vasaras visu trīs mēnešu temperatūra būs sasniegusi rekordu un 2021. gada vasara kļūs par karstāko novērojumu vēsturē. Jūnijs un jūlijs bija rekordkarsti.

Tikmēr jau vēstījām, ka Bukšs paredz, ka augusta beigās nokrišņu būs mazāk un mūs gaida vairāk saulainu dienu. Temperatūra dienas laikā būšot ap +18... +23 grādiem. Taču naktis kļūšot dzestrākas, un temperatūra kādā no tām var nokrist līdz +3 un zemāk grādiem.

"Augusts ir viršu un riekstu mēnesis. Jāvēro virši. Ja zied vairāk no galotnes - rudenī sals nāks lēnāk, bet būs stiprāks. Tāpat lazdas. Ja daudz riekstu - ziemas sākumā būs daudz sniega," piemetina Bukšs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:36

Jaunākās diskusijas