Asprātīgs veids, kā likt gatavoties tomātiem

tautaruna.lv 3.augusts 2021, 21:59
 
Ekrānuzņēmums no Facebook
Kad ilgi gaidītā tomātu raža siltumnīcā negrib gatavoties, dārzkopji ir gatavi ķerties pie neiedomājamām metodēm. Piemēram, starp tomātu stādiem pakarināt sarkanu krūšturi.

Tieši šādu fotogrāfiju, kas vienā no sociālā tīkla "Facebook" dārzkopju grupām izpelnījusies lielu atsaucību un komentāru birumu, ievietojusi kāda izmisusi dāma, pie fotogrāfijas pierakstot komentāru: "Šogad tomāti ne par ko negrib sārtoties. Pēdējā cerība - sarkanā puptura maģija."

Citi dārzkopji pie šī ieraksta dalījušies ar saviem ieteikumiem, kā paātrināt tomātu ražu. Piemēram, kāda dāma atminējusies rituālu, kuru iesācis viņas tēvs, liekot siltumnīcā sarkanu puķu vāzi; kāds cits ieteicis kastītē blakus nolikt dažus ābolus, pārklāt ar dvielīti, un tas tiešām palīdzot tomātiem nogatavoties ātrāk. Vēl kāda dārzkope siltumnīcā blakus tomātiem izkarinot vecus T-kreklus un, kā viņa saka - "maģija vai ne maģija, bet tas strādā!". Savukārt citi posta autorei iesaka vienkārši būt pacietīgai un gaidīt, kad tomāti nogatavosies bez kādas maģijas un iejaukšanās dabiskajos procesos.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:35

Jaunākās diskusijas