Vai būs arī svelme? Bukšs prognozē, cik silts būs augusta mēnesis

tautaruna.lv 3.augusts 2021, 12:00
 
Anita Vaivode/F64
Dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs savā blogā "Mans laiks" dalījies ar laikapstākļu prognozi augustam.

"Tautas gudrība saka, ja pirmās augusta dienas karstas, tad būs auksta un gara ziema. Ja augusts silts, tad oktobris vējains. Šo teicienu var paturēt prātā, jo Viršu mēnesis rādās būt drusciņ siltāks kā parasti. Aizejošā vasarīgi siltā un nereti karstā jūlija elpu brīžiem sajutīsim arī augustā," raksta Bukšs.

Dabas zīmju vērotājs pastāsta, ka, atbilstoši februārim un vērojumiem dabā, temperatūru ziņā augusts būs tuvu vidējam, bet ar novirzi uz siltāku.

Laikā līdz 15. augustam būšot silts, bet ap 10. augustu dažviet temperatūra var paaugstināties līdz + 28 un vairāk grādiem.

Mēneša vidū laikapstākļi kļūšot nepastāvīgi. Siltākas dienas mīsies ar vēsākām un būšot vairāk vējainu dienu. Temperatūras šajā laikā svārstīsies, no +17 līdz +25 grādiem.

Mēneša otrajā pusē, laikā pirms 24. augusta, Bukšs prognozē pārsvarā saulainu un sausu laiku. Temperatūra būšot ap +20...+ 25 grādiem. Ap 25. augustu biežāk parādīšoties īslaicīgs lietus, būšot vairāk mākoņu un temperatūra dienas laikā būs robežās no +15 līdz +22.

Bukšs paredz, ka augusta beigās nokrišņu būs mazāk un mūs gaida vairāk saulainu dienu. Temperatūra dienas laikā būšot ap +18... +23 grādiem. Taču naktis kļūšot dzestrākas, un temperatūra kādā no tām var nokrist līdz +3 un zemāk grādiem.

"Augusts ir viršu un riekstu mēnesis. Jāvēro virši. Ja zied vairāk no galotnes - rudenī sals nāks lēnāk, bet būs stiprāks. Tāpat lazdas. Ja daudz riekstu - ziemas sākumā būs daudz sniega," piemetina Bukšs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:46

Jaunākās diskusijas