VIDEO: "Ak, tas bija tik skaisti"; mazbērni piepilda vecmāmiņas 70 gadus ilgi kāroto sapni

tautaruna.lv 1.augusts 2021, 19:21
 
pixabay.com
Marta Takere pēc vairākiem gadu desmitiem, beidzot piepildīja savu ilgi loloto sapni, kas likās, ka vairs nebūs iespējams, vēsta "People".

Martas sapnis bija pavisam vienkāršs, taču jaunībā viņa nevarēja to piepildīt. Pēc vairāk nekā 60 gadiem viņas mazbērni pārsteidza vecmāmiņu.

94 gadus vecās seniores sapnis bija uzvilkt kāzu kleitu līgavu salonā.

1952. gadā, kad Martai bija kāzas, viņa šo brīdi brīnišķīgo brīdi nevarēja izdzīvot.

50. gados Martu neielaida kāzu salonā, pateicoties ASV apkārt valdošajai nostājai pret melnādainajiem cilvēkiem. Marta atzina, ka 1952. gadā melnaidānos cilvēkus nedrīkstēja ielaist kāzu salonos, tāpēc viņas kāzu dienā nebija balta kleita. Pie vīra viņa izgāja zilas krāsas kleitā, ko kāds viņai bija aizdevis.

Martas mazmeita pavisam nejauši uzzināja par vecmāmiņas sapni. Viņas abas skatījās filmu, kuras sižets bija par ekstravagantu kāzu rīkošanu. Tajā brīdi Marta pie sevis čukstus esot teiktus, ka viņa vienmēr ir gribējusi pielaikot kāzu kleitu.

Izdzirdot vecmāmiņas vēlmi, ģimene nolēma pieteikt vizīti kāzu salonā, lai viņa beidzot varētu izraudzīties savu perfekto kāzu kleitu.

"Kad es iegāju līgavu veikālā, uz šīs kleitas bija mans vārds. Ak, tas bija tik skaisti..es jutos kā debesīs," sacīja Marta.

Marta atzina, ka kleitas pielaikošanas brīdi, esot bijusi ļoti satraukta. Viņa minēja, ka viņu esot pārņēmušas tādas pašas sajūtas kā kāzu dienā. Sieviete bija ļoti aizkustināta par ģimenes pārsteigumu.

Martai kopā ar vīru ir četri bērni, 11 mazbērni, 18 mazmazbērni un viens mazmazmazbērns.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:01

Jaunākās diskusijas