Prognoze: augusts būs šīs vasaras vēsākais un lietainākais mēnesis

tautaruna.lv 27.jūlijs 2021, 13:44
 
Dmitrijs Suļžics/F64
Meteorologs Jānis Trallis mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar Eiropas Vidēja termiņa laika prognožu centra (ECMWF) prognozi augusta mēnesim.

Kā vērojams ECMWF prognozēs tuvākajām nedēļām, tad augusta mēnesī temperatūra būs daudz zemāka - aptuveni +20 grādu robežās.

"Augusts būs šīs vasaras vēsākais un lietainākais mēnesis, bet visu laiku karstākās vasaras titulu tā zaudēs tikai tad, ja augusts būs divus grādus vēsāks par normu, kas praktiski nav iespējams," raksta Trallis.

Tikmēr jāatgādina, ka otrdien daudzviet Latvijā, galvenokārt valsts rietumu un centrālajos rajonos, gaidāmas pērkona lietusgāzes, lokāli tās būs ļoti stipras, iespējama arī krusa, prognozē Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs (LVĢMC).

Dienā būs mainīgs mākoņu daudzums, negaiss varētu sākties no pusdienlaika. Gaisa temperatūra dienā paaugstināsies līdz +28…+31 grādam pēc Celsija skalas, Kurzemē gaidāmi +24…+29 grādi.

Rīgā debesis pa laikam aizklās mākoņi un pēcpusdienā gaidāmas pērkona lietusgāzes. Pūtīs lēns līdz mērens austrumu, dienvidaustrumu vējš, negaisa laikā iespējamas krasas vēja brāzmas līdz 15 m/s. Maksimālā gaisa temperatūra galvaspilsētā būs ap +30 grādiem, prognozē LVĢMC.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 21:59

Jaunākās diskusijas