Ārsts brīdina: Latvijai vēl ir nedaudz laika, lai visus savakcinētu

tautaruna.lv 21.jūlijs 2021, 14:30
 
Reuters/Scanpix/LETA
Ārsts un profesors Uģis Gruntmanis, atsaucoties uz datiem ASV par Covid-19 vīrusa delta paveida izplatību, brīdina par tā bīstamību un aicina vakcinēties pret Covid-19.
Mikroblogošanas vietnē Twitter Gruntmanis raksta, ka Latvijai ir vēl nedaudz laika, lai visur un visus savakcinētu.

"Latvijai ir vēl nedaudz laika, lai visur un visus max savakcinētu! Būs milzīgas problēmas! Dariet to vienalga kā vārdā, mātes, vecmātes, bērna, Dieva, Latvijas…..nu kas katram tas svētākais ir. Lūdzu! Krišjāni Kariņ, konfesiju vadītāji, influenceri! Lūdzu!" raksta Gruntmanis.

Viņš atsaucas uz datiem par Covid-19 vīrusa delta paveida izplatību ASV, kur pēdējo nedēļu laikā auguši teju visi radītāji - hospitālizācija palielinājusies par 43%, nāves gadījumu skaits - par 75%.

Kā minēts iepriekš, patlaban Indijas jeb "deltas" SARS-CoV-2 paveids jau ir kļuvis par dominējošo Latvijā, apsteidzot līdz šim prevalento britu jeb "alfa" koronavīrusa paveidu, pavēstīja veselības ministrs Daniels Pavļuts (AP).

"Latvijas gadījumā tas nav izraisījis saslimstības pieaugumu, bet tas ir tikai laika jautājums, un mums tam ir jāgatavojas," sacīja ministrs.

Tāpat viņš pauda bažas par pašreizējo vakcinācijas pret Covid-19 aptveri, it īpaši riska grupu - senioru un hronisko slimību pacientu - gadījumā.

Pavļuts arī skaidroja, ka šis paveids varētu arī būt bīstamāks tieši jauniešiem.

Pēc ministra sniegtās informācijas, šis paveids jau atklāts 54% gadījumu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:43

Jaunākās diskusijas