Cik bīstams vai veselīgs patiesībā ir piens?

tautaruna.lv 18.jūlijs 2021, 15:09
 
Andrejs Strokins/F64
Krievijas uztura speciālists Aleksandrs Andrejevs kliedēja mītus par piena labajām īpašībām un iespējamo bīstamību cilvēka organismam, ziņo "RIA Novosti".

Speciālists sacīja, ka ikdienā npieciešamās kalcija devas uzņemšana nav iespējama tikai ar vienu glāzi piena. Tā satur tikai 34 procentus no dienā nepieciešamā kalcija un 14 procentus no ikdienas olbaltumvielu minimālās devas.

Pēc ārsta domām, pasterizēts piens nav kaitīgs, taču tā derīguma termiņš ir tikai viena nedēļa. Dietologs ieteica atturēties no nepasterizēta piena patēriņa, ja nav pārliecības par tā izcelsmes drošību.

"Piena kvalitāte ir atkarīga tikai no tā, kādu barību govs ēd. Ja tā ir laba barība, tad piens būs kvalitatīvs. Tas būs taukains, bagāts ar vitamīniem un minerālvielām," paskaidroja Andrejevs.

Viņš uzsvēra, ka govs pienu var aizstāt ar augu pienu (kokosriekstu, sojas, mandeļu). Tas nekaitēs organismam, tikai jāzina, ka šāda veida piena dzērienos nav aminoskābju, kas atrodamas dzīvnieku pienā.

Visbeidzor ārsts uzsver, ka piens nav kaitīgs cilvēkam jebkurā vecumā (ja nav individuāla piena produktu nepanesamība vai alerģija). Vienīgais, ko dietologs piebilst, ir tas, ka bērnus, kas jaunāki par vienu gadu, ieteicams nebarot ar veikalos pirktu pienu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 14:21

Jaunākās diskusijas