Covid-19: noskaidrots, kā atšķiras simptomi, ja inficējas pēc vakcinēšanās

tautaruna.lv 11.jūlijs 2021, 11:43
 
pexels.com
Pētījumā, ko veikusi Lielbritānijā izstrādāta epidemioloģisko pētījumu mobilā lietotne COVID-19, noskaidrots, ka cilvēkiem, kuri inficējušies ar Covid-19 pēc abu vakcīnas devu saņemšanas, atšķiras saslimšanas simptomi.

Pētījums veikts Lielbritānijā, kur pret Covid-19 vakcinēti vairāk nekā 33 miljoni cilvēku, raksta "Mirror".

Pētnieki noskaidrojuši, ka ir četri galvenie simptomi, kas atšķiras pilnībā vakcinētiem Covid-19 slimniekiem. Šie simptomi ir galvassāpes, tekošs deguns, šķaudīšana un sāpošs kakls.

"Mēs redzējām, ka lietotnē kopumā par līdzīgiem Covid-19 simptomiem ziņoja cilvēki, kuri bija un nebija vakcinēti. Tomēr īsākā laika periodā par mazāk simptomiem ziņoja tie, kuri bija vakcinēti, kas liek domāt, ka viņiem slimības gaita ir mazāk smaga un viņi ātrāk atveseļojas. Interesanti, ka cilvēki, kuri bija vakcinēti un pēc tam inficējušies, biežāk ziņoja par šķaudīšanu kā simptomu," pausts pētījumā.

Pētnieki aicina cilvēkus, kuri pēc vakcinēšanās sākuši šķaudīt, pārbaudīt, vai viņi nav inficējušies.

Jāatgādina, ka vakcinācija pret Covid-19 novērš smagu saslimšanu un ir pierādīts, ka tā samazina hospitalizācijas risku. Taču arī pēc pilnas vakcinācijas ir iespējams inficēties ar Covid-19.

COVID simptomu pētījums, "COVID Symptom Tracker", ir Lielbritānijā izstrādāta epidemioloģisko pētījumu mobilā lietotne, kas darbojas operētājsistēmās Android un iOS. Tā ir sadarbība starp Londonas "King's College", "Guy's", St. Thomas 'Hospitals un ZOE Global Limited.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas