Meteorologs: Tuvākajās pāris stundās kļūs vēl karstāks un karstāks

tautaruna.lv 21.jūnijs 2021, 13:00
 
Karolis Kavolelis /F64
Meteorologs Martins Bergšteins mikroblogošanas vietnē Twitter dalījies ar Latvijas vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra datiem par gaisa temperatūru pulksten 12.00.

Kā atklāj dati, pulksten 12.00 jau sešās Latvijas meteostacijās gaisa temperatūra sasniegusi un pat pārsniegusi pilnus +30 grādus.

"Vienā meteostacijā pat +31 grāds, un vēl 10 meteostacijās noapaļojot sanāktu +30 grādi! Tuvākajās pāris stundās kļūs vēl karstāks un karstāks!" - brīdina Bergšteins.

Jau vēstīts, ka visā valstī spēkā Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra izplatītais sarkanā - visaugstākā - līmeņa brīdinājums par ekstremāli stipru karstumu.

Tiks pārspēts Latvijas 21.jūnija karstuma rekords - 1917.gadā Rīgā reģistrētie +32,4 grādi. Gaisa temperatūra pietuvosies visa mēneša rekordam, kas ir +34,6 grādi 1973.gada 28.jūnijā Mērsragā.

Rīgā gada garākajā dienā saglabāsies sauss un saulains laiks, vējš kļūs mēreni stiprs, gaiss sakarsīs līdz +33..+34 grādiem.

Speciālisti atgādina, ka jāuzmanās ne tikai liela karstuma, bet arī augsta ultravioletā starojuma dēļ - no plkst.11 līdz 16 nav vēlams uzturēties tiešos saules staros.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas