Ārsts atbild, kuras vakcīnas šobrīd aizsargā no Covid-19 Indijas paveida

tautaruna.lv 18.jūnijs 2021, 15:13
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta
Ārsts, Latvijas Jauno ārstu asociācijas vadītājs Artūrs Šilovs, viesojoties kanāla Rīga TV 24 raidījumā "Uz līnijas", atbildējis kādai skatītājai, vai "AstraZeneca" vakcīna aizsargā no Covid-19 Indijas paveida.

Ārsts norāda, ka ir iepazinies ar "Moderna" un "Pfizer" vakcīnu pētījumiem, kas pierāda, ka tās laboratorijas apstākļos aizsargā pret šo paveidu.

"Mums ir labs Izraēlas piemērs, kur ir ļoti daudz ar "Pfizer" vakcinēti - praktiski visi. Par Indijas celmu, attiecībā uz "AstraZeneca", es tā viennozīmīgi šobrīd nevarētu pateikt," pauž Šilovs.

Jau vēstīts, ka Latvijā konstatēti jau 85 Covid-19 Indijas celma varianti (dati uz 15. jūniju). Acīmredzams Indijas varianta gadījumu skaita pieaugums pagājušajā nedēļā - bija konstatēti divi klasteri uzņēmumos - viens ar trīs un viens ar diviem saslimušajiem, bet bija inficēti vēl astoņi cilvēki, tomēr celms netika sekvencēts. Mājsaimniecībās šis paveids atklāts divos gadījumos. Divi gadījumi ievesti no Krievijas, savukārt vienam infekcija atklāta pēc brauciena uz Ēģipti, stāstīja Perevoščikovs.

Viņš uzsvēra, ka Indijas variants ir izplatīts pa visu valsti, piemēram, Rīgā, Liepājā, Olainē, Garkalnes novadā, Jūrmalā, Valmierā, Jelgavā, Bauskas, Alsungas, Siguldas, Krimuldas, Jelgavas novados.

LETA jau vēstīja, ka Indijas koronavīrusa variants ir salīdzinoši jauns, par to ir maz pētījumu, kā arī nav pilnvērtīgi novērtēta tā ietekme uz sabiedrības veselību.

"Tas ir spējīgs ātri izplatīties un izspiest citus variantus, ko mēs arī varam sagaidīt," iepriekš pauda Nacionālās references laboratorijas vadītājs Sergejs Ņikišins.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:18

Jaunākās diskusijas