Jaunākās laika prognozes Jāņiem pārsteidz pat meteorologus

tautaruna.lv 17.jūnijs 2021, 10:26
 
Vladislavs Proškins/F64
Meteorologi jau sākuši sekot līdzi jaunākajām laikapstākļu prognozēm Līgo svētkiem un Jāņu dienai, taču jaunākās prognozes liek samulst pat speciālistiem.

Mikroblogošanas vietnē Twitter meteorologs Jānis Trallis dalījies ar jaunāko ICON modeli, kuram "pastiprinājies drudzis". Kā atklāj Trallis, tagad Līgo dienā tas prognozē pat +39 grādus Latvijas austrumos un +41 grādu Pleskavā.

"Citi modeļi galvenokārt prognozē svelmi līdz +33..+34 grādiem. Visticamāk, Jāņos vai dienu vēlāk no rietumiem ienāks vēsāks gaiss, plašāks lietus, negaiss," norāda meteorologs.

Jau vēstīts, ka tuvākajās dienās Latvijā gaidāmais karstums pārspēs temperatūras rekordus, tas turpināsies vismaz līdz 23.jūnijam, liecina pašreizējās sinoptiķu prognozes.

Pastāv iespēja, ka tiks pārspēts visa jūnija svelmes rekords. Līdz šim augstākā gaisa temperatūra, kas Latvijā reģistrēta vasaras pirmajā mēnesī, ir +34,6 grādi 1973.gadā Mērsragā.

Saskaņā ar pašreizējo "Global Forecast System" prognozi Līgo vakarā valsts austrumu daļā saglabāsies +30 grādu tveice, daudzviet gaidāms stiprs lietus un pērkona negaiss, no Jāņu dienas karstums atkāpsies.

Citas prognozes liecina, ka tveice var turpināties ilgāk.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:25

Jaunākās diskusijas