FOTO: Paskat, kāds Saules aptumsums novērots Latvijā

tautaruna.lv 10.jūnijs 2021, 15:01
 
ZUMAPRESS.com/Scanpix/Leta
Jau ziņojām, ka aptuveni pulksten 14.02 Rīgā bija Saules aptumsuma maksimālā fāze, kad aizklāts 31% Saules diametra. Saules aptumsums noslēgsies plkst.15.09. Citās Latvijas vietās nedaudz atšķiras gan norises laiki, gan maksimālā fāze. Daudziem izdevies iemūžināt šo notikumu un ar redzēto dalīties soctīklos.

Ar Saules aptumsuma attēliem no Jelgavas sociālajā vietnē Instagram dalījies profils breakinglv.

Tikmē arī mikroblogošanas vietnē Twitter lietotāji dalījušies ar saviem foto.

Ar foto no Saules aptumsuma sākuma dalījies meteorologs Martins Bergšteins un Latvijas Televīzijas operators Ivans Milovs.

Jau vēstīts, ka Latvijas Astronomijas biedrība (LAB) skaidroja, ka šodien vērojams vidēja izmēra aptumsums.

LAB atgādināja, ka uz Sauli nedrīkst skatīties ar neapbruņotu aci un nekādā gadījumā caur binokli, tālskati vai teleskopu bez speciāla filtra, jo tas var izraisīt neatgriezeniskus redzes bojājumus. Novērojumiem jāizmanto īpaši blīvs filtra materiāls. Šim nolūkam neder parastās saulesbrilles, kompaktdiska vai disketes materiāls. Visdrošākā metode ir Saules attēla projicēšana uz ekrāna. Īpaši interesanti aptumsuma laikā ir vērot Saules projicēto attēlu ar "robu". Tādi attēli veidojas caur koku lapotnes spraugām vai mazākā izmērā caur papīra lapā izdurtiem caurumiņiem

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas