Atklāj pārsteidzošu faktu par tiem, kuri ceļas agri no rītiem

tautaruna.lv 11.jūnijs 2021, 19:44
 
pexels.com
Jauns pētījums, kas publicēts žurnālā "Molecular Psychiatry", atklājis, ka cilvēki, kuri ceļas agri no rītiem, ir labāk pasargāti no depresijas, ziņo CNN.

Tas ir tāpēc, ka cilvēkiem, kuri parasti ceļas agri no rītiem jeb tā dēvētajiem "cīruļiem", dabiskais miega ritms ir saskaņots ar tradicionālo "no astoņiem līdz pieciem" grafiku.

Savukārt cilvēki, kuri vairāk mīl strādāt vakaros un gulēt iet vēlu jeb tā dēvētās "pūces", biežāk saskaras ar veselības problēmām.

"Veselības problēmas, kas saistītas ar būšanu par "pūci", bieži ir saistītas ar to, ka "pūces" dzīvo rīta cilvēku pasaulē, tādejādi viņu ķermeņa diennakts ritms ir izjaukts," sacīja miega speciāliste Kristena Knutsone, neiroloģijas un profilaktiskās nodaļas asociētā profesore Ziemeļrietumu Universitātes Feinbergas Medicīnas skolā.

Pētījumā tika izmantoti miega dati, kas iegūti no plaukstas darbības monitoriem, kurus nēsāja vairāk nekā 85 000 AK Biobank pētījuma dalībnieku. Tajās apkopota padziļināta ģenētiskā un veselības informācija par vairāk nekā pusmiljonam britu.

Pētnieki salīdzināja šo miega informāciju ar pašsajūtu un garastāvokli, atklājot, ka cilvēki ar nepareizu miega ciklu biežāk ziņo par depresiju, trauksmi un sliktu pašsajūtu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:42

Jaunākās diskusijas