Dietoloģe nosauc pašu vērtīgāko dzērienu vasarā

tautaruna.lv 11.jūnijs 2021, 17:44
 
PN/Scanpix/Leta
Vasaras sezonā cilvēkiem visapkārt ir daudz svaigu dārzeņu, augļu, ogu un garšaugu, no kuriem var pagatavot arī gardus dzērienus. Kāds dzēriens ir visvērtīgākais vasaras sezonā, par to "Vechernyaya Moskva" informēja uztura speciāliste Jeļena Solomatina.

Šajā sezonā, kad apkārt ir tik daudz pašu audzētu zaļumu, taču visu laiku tos ēst varētu kļūt apnicīgi, dietoloģe iesaka zaļumus kopā ar iecienītākajiem dārzeņiem vai augļiem un ogām pagatavot smūtijā, kas būs garšīga un veselīga izvēle.

Tas pats attiecoties uz raudzētiem piena produktiem - kefīrs un jogurti garšo daudziem, taču nereti ir slinkums tos lietot regulāri. Dietoloģe iesaka uz šo dzērienu bāzes gatavot smūtijus.

Pēc Solomatinas teiktā, vislabāk smūtija pamatam izvēlēties bezpiedevu jogurtus, taču tiem jābūt svaigiem, lai tie nekairinātu gremošanas traktu. Nelielai glāzei šāda dzēriena jāpievieno klasiskās sastāvdaļas - banāns un dažas iecienītākās ogas. Dienā atļauts dzert 250 līdz 350 mililitrus kokteiļu.

"Dārzeņu kokteiļi ir piemērotāki tiem, kuri vēlas zaudēt svaru vai to vēro. Viss ir atkarīgs no komponentiem. Piemēram, pētersīļiem ir diurētisks efekts, ja pievienojat oregano, vairogdziedzera darbība tiek normalizēta. Dilles uzlabo zarnu veselību. Vislabāk ir aizstāt sastāvdaļas," skaidro speciāliste.

Viņa atzīmē, ka cilvēkiem ar paaugstinātu asins recēšanu jāizvairās no liela daudzuma zaļumu, sacīja Solomatina. Cilvēkiem ar podagru vai nierakmeņiem jābūt uzmanīgiem ar spinātiem un tomātiem. Kā secināja ārste, šīs iezīmes jāņem vērā cilvēkiem ar "labi attīstītām slimībām". Parasti gan glāze smūtija nekaitēs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas