Kāpēc sālīti un marinēti gruķi var būt bīstami veselībai?

tautaruna.lv 20.jūnijs 2021, 10:44
 
Ilze Zvēra/F64
Uztura eksperti atklājuši, kāpēc sālīti un marinēti gurķi var kaitēt veselībai, raksta "Eat This, Not That!".

Uztura speciālists Džejs Kovins atgādina, ka vienā marinētā gurķī var būt līdz 66 procentiem no ikdienas nātrija devas, kas nepieciešama pieaugušam cilvēkam. “Tomēr var būt grūti aprobežoties tikai ar vienu gurķi, jo tie ir ļoti garšīgi. Tāpēc organisms saņem pārmērīgu sāls daudzumu, kas ir kaitīgs veselībai, ”sacīja Kovins.

Saskaņā ar ārsta Vahada Ahmad Butara teikto, pārmērīgs marinētu gurķu patēriņš ilgtermiņā var izraisīt paaugstinātu asinsspiedienu un nieru darbības traucējumus.

Savukārt ārste Rašimi Biakodi atgādināja, ka sāļie ēdieni palielina apetīti. Tā kā marinētos gurķos ir maz kaloriju, cilvēks, kurš tos pārāk bieži ēd, var sākt pārēsties, cīnoties ar viltus izsalkuma sajūtu.

Turklāt ir vērts atcerēties, ka marinēti un sālīti gurķi neaizstāj svaigus dārzeņus.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 15:55

Jaunākās diskusijas