Atklāj, ko visveselīgāk ēst vakariņās

tautaruna.lv 13.jūnijs 2021, 22:12
 
pexels.com
Bieži tiek runāts par vajadzīgajiem produktiem brokastīm, taču nereti tiek aizmirsts par vakariņām. Jauns ķīniešu zinātnieku veikts pētījums atklāj, ko vakaros likt uz šķīvja, raksta "Detaly".

Ķīniešu zinātnieki iesaka vakariņās izvēlēties veģetāru uzturu.

Ķīnas Harbinas Medicīnas universitātes pētnieki atklāja, ka cilvēkiem, kuri pusdienās vai vakariņās ēd pārāk daudz rafinētu ogļhidrātu un taukainu gaļu, ir lielāks sirds slimību risks nekā tiem, kuri šos produktus atstāj agrākām ēdienreizēm.

Pētījums, kas publicēts "Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism", atklāj, ka brokastu, pusdienu un vakariņu laiks ir arī būtiskākie laiki, lai mazinātu sirds slimību risku. "Ēdienu ieplānošana kopā ar pārtikas kvalitāti un sastāvu ir svarīgi faktori, kas jāņem vērā, meklējot metodes, kā samazināt sirds slimību risku," paziņojumā norāda pētījuma autore Junga Lī.

Zinātnieki pētīja vairāk nekā 27 tūkstošus dažādu pieaugušo amerikāņu uzturu, analizējot intervijās saņemto informāciju. Pētnieku mērķis bija izpētīt dažādu tauku, ogļhidrātu un olbaltumvielu daudzuma patēriņa brokastīs vai vakariņās saistību ar sirds slīmību biežumu.

"Vienmēr ir ieteicama pieturēties pie veselīga uztura, īpaši cilvēkiem ar augstu sirds slimību risku. Tomēr mēs arī atklājām, ka gaļas un ogļhidrātu ēšana brokastīs, nevis vakariņās, bija saistīta ar zemāku sirds slimību risku," secina Lī.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:31

Jaunākās diskusijas