Bukšs atklāj, vai arī jūnija turpinājumā būs silts laiks

tautaruna.lv 2.jūnijs 2021, 8:43
 
Mārtiņš Zilgalvis/F64
Atbilstoši decembrim, un it īpaši 31. decembrim un 13. janvārim, kas paredz jūniju, tad pirmajam vasaras mēnesim vajadzētu būt vidēji siltam un pārsvarā sausam, savā blogā "Mans Laiks" raksta dabas zīmju vērotājs Vilis Bukšs.

Tāpat arī nozīmīgās dienas martā un maijā norāda uz mēreni siltu, bet ne karstu jūniju, savukārt laika apstākļi Jurģī (23. aprīlī) un tam sekojošās dienās, kas ziemeļrietumu vējā atnesa sniegu un krusu, norāda uz to, ka Zāļu mēnesī jūnijā valdošie būs ziemeļvēji un iespējamas nakts salnas, stāsta dabas zīmju vērotājs.

Viņš atklāj, ka jūnija pirmajā pusē būs caurmērā mērenas vasaras siltums un īslaicīgi nokrišņi. Temperatūra dienas laikā pārsvarā būs ap + 20..+ 23 grādiem. Laikā ap Rudzu dienu (12. jūnijs) dažviet temperatūra var paaugstināties līdz +25.. +27 grādiem.

Mēneša vidū būs vairākas dienas, kad gaidāms īslaicīgs lietus, iespējams arī pērkona negaiss, un kļūs vēsāks. Temperatūra dienas laikā būšot ap +15.. +20 grādiem. Šajā laikā salnu vietās iespējamas arī vasaras nakts salnas. Vēlāk, laikā ap Vasaras saulgriežiem (21. jūnijs), temperatūra dienas laikā var pakāpties līdz +28 un vairāk grādiem. Tomēr vietām gaidāmi arī stipri pērkona negaisi.

"Kopumā jūnijs ar tradicionālas Latvijas vasaras siltumu un nokrišņiem. Vidēji silts, ar mainīgu mākoņu daudzumu. Nokrišņi tuvu normai," apgalvo Bukšs. "Tālāk sekojošais jūlijs rādās būt silts un pērkoņains, bet augusts varētu izrādīties kā siltākais, saulainākais un sausākais šīs vasaras mēnesis. Tautas gudrība saka, ja vasaras pirmā puse mitra, tad otrā sausa..."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas