Vīrietis atrod neparastu veidu, kā uzveikt alkoholismu

tautaruna.lv 22.maijs 2021, 18:11
 
Vladislavs Proškins/F64
Kāds Lielbritānijas iedzīvotājs, kurš apmēram 50 gadus lielās devās lietoja alkoholu, spēja atbrīvoties no sliktā ieraduma, pateicoties sociālajiem tīkliem, ziņo Metro.

Stīvens Okers no Rietumjorkšīras kopš 14 gadu vecuma lietoja alkoholu, un nedēļā viņš varēja dzert tik daudz alkohola, cik ir astoņās degvīna pudelēs.

Pēc 64 gadus vecā vīrieša teiktā, mēģinājumi atbrīvoties no sliktā ieraduma, 30 gadu garumā nebija veiksmīgi.

Kā sacīja Okers, atteikties no alkohola viņu tomēr motivēja mazmeitas piedzimšana, kā arī ārstu brīdinājumi par sliktu aknu stāvokli. Piemēram, vīrietis bieži secināja, ka viņš netiek galā ar pienākumiem, rūpējoties par mazu bērnu, turklāt viņam regulāri bija slikta pašsajūta.

Pagājušajā gadā britam izdevās atteikties no stiprajiem alkoholiskajiem dzērieniem, bet tā vietā viņš sāka dzert milzīgu daudzumu alus. "Es sapratu, ka nekādā veidā neaudzinu savu mazmeitu. Biju vai nu pārāk noguris, vai piedzēries, vai arī nespēju iet pastaigā. Nepaies ilgs laiks, kad viņa sapratīs, ka kaut kas nav kārtībā. Es gribēju darīt kaut ko, pirms viņa saprot, ka esmu alkoholiķis, "sacīja Okers.

Aprīlī brits reģistrējās vienā no populārajiem sociālajiem tīkliem, kur publicēja video, kurā atzinās alkoholismā un lūdza atbalstu. Rezultātā trīs dienu laikā viņa video noskatījās 240 tūkstoši cilvēku, un pats vīrietis saņēma milzīgu skaitu vēstuļu ar atbalsta vārdiem.

Pēc šāda soctīklu lietotāju atbalsta Oklers beidzot atteicās no alkohola, nomainot tos pret bezalkoholiskajiem dzērieniem. "Neatkarīgi no iemesla, kas man bija agrāk, tas nebija pietiekami spēcīgs, lai liktu man pārtraukt dzert," sacīja brits. Tagad, ja rodas vēlme iedzert, vīrietis pieslēdzas sociālajam tīklam, kur komunicē ar saviem sekotājiem un tiem, kuri arī cieš no šī sliktā ieraduma. Pēc viņa teiktā, tad tieksme pēc alkohola pazūd.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:04

Jaunākās diskusijas