Latvijas hokeja faniem cenšas "iesmērēt" viltojumus; aicina neuzķerties

tautaruna.lv 10.jūnijs 2023, 16:40
 
F64
Drīz pēc Latvijas hokejistu vēsturiskā panākuma, izcīnot pasaules čempionāta bronzas medaļas, savu uzvaras gājienu uzsāk arī krāpnieki, interneta vidē piedāvājot apšaubāmas izcelsmes fanu atribūtiku, vēsta "Bez Tabu".
Un gluži kā sēnes pēc lietus sociālās tīklošanas platformā “Facebook” izaug pat vairāki profili ar vizuāli gana pievilcīgiem hokeja līdzjutēju krekliem un pat apaviem.

Piemēram, profilā ar skaļo un iedrošinošo nosaukumu “Latvijas Hokeja Federācija Fans” pārdošanā izliktās “Nike” brīvā stila botes ar visu patriotisko apdruku maksā aptuveni 80 eiro. Jāsaka gan, ka šādi apavi bez īpašā zīmējuma vien maksā ne mazāk par 100 eiro.

Roberts Pļāvējs, Latvijas Hokeja federācijas ģenerālsekretārs:

"Mūsu logotips tiks izmantots tikai un vienīgi pie autorizētiem atribūtikas ražotājiem un tirgotājiem. Nekur citur, kur šādi logotipi parādās, pavisam noteikti tas nav darīts saskaņā ar Latvijas Hokeja federāciju."

Kājas pamanītajām lapām-viltniecēm sāk augt ārzemēs, trešajās pasaules valstīs, kur Latvijas un Eiropas Savienības varai īsas rokas. Turklāt lielākoties lapās bez aizspriedumiem izmanto pašmāju Hokeja federācijas vārdu un logotipu.

“Protams, ir sīkumi, kas rada aizdomas,” aplūkojot un izvērtējot konkrēto internetveikalu, uzsver Latvijas drošāka interneta centra “Drossinternets.lv” vadītāja Maija Katkovska. Pirmkārt, piedāvājumā ir tikai un vienīgi Latvijas valstsvienības fanu atribūtika. Otrkārt, nav kontaktinformācijas par veikalu, tā juridisko adresi un tamlīdzīgi. Sazināties var tikai ar e-pasta starpniecību, aizpildot ziņojuma formu turpat mājaslapā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 22:50

Jaunākās diskusijas