FOTO: redzētais 400 gadus vecā gleznā raisa diskusijas soctīklos

tautaruna.lv 28.maijs 2023, 19:15
 
pexels.com
Kādas sievietes apgalvojumi par redzēto 17. gadsimtā tapušajā gleznā satricināja sociālos medijus. Sieviete apgalvoja, ka pirms četriem gadsimtiem gleznotajā gleznā ir redzams kāds pavisam mūsdienīgs elements.

Sieviete uzskata, ka gleznā attēlotajam zēnām kājās ir firmas "Nike" apavi.

Glezna, kas atrodas Londonas Nacionālajā mākslas galerijā, raisījusi neizpratni mākslas cienītāju vidū, kad sieviete paziņoja, ka tajā attēlots zēna ceļojums laikā.

Portretā, kuru 17. gadsimtā gleznojis holandiešu meistars Ferdinands Bols, attēlots astoņus gadus vecs zēns, kurš rokās tur kausu un ir atspiedies pret galdu.

Mākslinieks zēnu portretā uzgleznojis melnā jakā ar apmetni, baltā kreklā un kastaņbrūnās zeķēs, melnos apavos. Tieši apavu dēļ cilvēkiem radušās aizdomas, ka gleznā attēlotais zēns ir ceļotājs laikā. Cilvēkiem liekas, ka uz apaviem redzama firmas "Nike" zīme. Glezna gleznota vairāk nekā 300 gadus pirms zīmola dibināšanas.

Ekrānuzņēmums no Twitter

Tiek uzskatīts, ka gleznā redzamais zēns varētu būt Frederiks Sluiskens, mākslinieka sievas brālēns.

Šī nav pirmā reize, kad antīkā mākslas darbā tiek pamanītas dažādās modernas iezīmes. Nesen vēstījām, ka mākslas pasaulē un sociālajos tīklos lielu apjukumu radījusi gleznotāja Ferdinanda Džordža Valdmilera gleza.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 13:40

Jaunākās diskusijas