"Kas tie ir par jauniešiem?"; cilvēki ziņo par apšaubāmiem ziedojumu vācējiem

tautaruna.lv 22.aprīlis 2023, 10:30
 
Pixabay
Rīgā un tuvākā apkaimē turpina izmantot bērnus ziedojumu vākšanai; secina ļaudis vietnē "Twitter". Taču naudas izlietojums ir neskaidrs.

"Kas tie ir par jauniešiem, kas jau ilgstoši pie Pulkveža Brieža un pie citiem Rimi vāc krieviski naudu kaut kādiem bērniem, kuriem, cik var saprast, nav nekāda sakara ar Latviju vai Ukrainu?" raksta Māris.

Nauris: Vairākos BezTabu jau bija sižeti par šiem. Atdod kastīti “jumtam” un paši nopelna kaut kādus 30-40%. Ar žurnālistiem, pēc pirmā Bez Tabu sižeta, visiem aizliegts runāt.

Ieva: Pie Valdemāra arī ukraiņiem vācot. Laikam, lai neapnīk: vienu dienu mistiskiem bērniem, pēc tam ukraiņiem, pēc tam vēl kaut kam. Lai gan tagad viņi kādu laiku tur nav rādījušies.

KG: Pie Mārupes Rimi man sodien stāstīja, ka esot no Odesas. Labi iemācītas frazes, lai aizķertu lēticigo jūtas.

Mihail: Veikalu vadībai un veikalu apsargiem derētu pievērst uzmanību, kas notiek viņu teritorijā. Dažreiz tie vācēji ir pat agresīvi...

Jau raidījums "Bez Tabu" ziņoja, ka pie vairākiem galvaspilsētas centriem atkal aktivizējušies ziedojumu lūdzēji, no kuriem daļa vēl nav pilngadīgi. Kā iepriekš aktīvisti stāstījuši raidījumam Bez Tabu, viņi saņem 20% no saziedotās summas.

Bērni un jaunieši pārstāv Latvijā reģistrētu biedrību “Blessing for people”. To pagājušā gada otrā pusē dibinājis Rīgā dzīvojošs Ukrainas pilsonis vārdā Dmytro. Globālajā tīmeklī atrodami vairāki šobrīd neaktīvi biedrības “blessing for people” darba piedāvājumi. Tiek meklēts gan personāla menedžeris, gan cilvēku uzrunātājs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Komentē

 
Anonīms
 
Nav pievienotu komentāru. Esi pirmais!
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:26

Jaunākās diskusijas