Ziepniekkalnā ceļ trauksmi; bērnus uzrunā sveši vīrieši

tautaruna.lv 6.aprīlis 2023, 7:00
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Piektdienas vakarā Ziepniekkalnā tika sacelta trauksme. Vairāki vietējās skolas bērnu vecāki bija ievērojuši automašīnu, kas stundām ilgi uzturas pie izglītības iestādes ieejas. Daži pat esot redzējuši, ka svešie vīrieši uzrunā skolēnus, vēsta "Degpunktā".

Ziepniekkalna iemītnieki ziņoja par diviem vīriešiem, kas pārvietojas ar tumšas krāsas mikroautobusu un piedāvā skolēniem konfektes.

“Labdien! Gar skolu Īslīces ielā brauc automašīna un aicina bērnus tajā iekāpt. Bērnu vecāki, esiet modri!” teikts paziņojumā.

Komentāru sadaļā izcēlās diskusija - daži no bērnu vecākiem patiešām esot ievērojuši aizdomīgus transportlīdzekļus, taču neviens nav piefiksējis, ka pasažieri būtu uzrunājuši bērnus.

Uztrauktu zvanu saņēma arī policijas dispečers, un uz adresi nekavējoties tika izsūtīta ekipāža. Likumsargi tagad Īslīces ielā patrulēs krietni biežāk.

Pāris stundas vēlāk policisti saņēma vēl vienu zvanu par līdzīgu novērojumu. Kāds tēvs arī ievērojis svešiniekus pie Ziepniekkalna vidusskolas.

Ņemot vērā, ka neviens no ziņotājiem nevar apgalvot, ka pats savām acīm redzēja vīriešus, kas uzrunā skolēnus, iesnieguma policijā nav.

Uz notiekošo reaģēja arī Ziepniekkalna skolas vadība. “Visiem mazās skoliņas klašu vecākiem aizrakstījām informatīvu vēstuli, lai vēlreiz atgādina bērniem, kā jārīkojas, ja vēlreiz kaut kas tāds atgadās. Ir rīkojums arī visiem klašu audzinātājiem izrunāt ar saviem skolēniem par šādām situācijām, vēlreiz atgādināt, kā rīkoties,” norāda vidusskolas direktora p.i. Zanda Freija.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:16

Jaunākās diskusijas