Cilvēki tviterī ne pa jokam sašūmējas - kas noticis ar miljonu vērtajiem Covid-19 pētījumiem?!

tautaruna.lv 7.aprīlis 2023, 12:30
 
Pixabay
2020.gada maijā Ministru kabinets apstiprināja jaunas valsts pētījumu programmas (VPP) izveidi ar mērķi pētīt un mazināt Covid-19 krīzes sekas tautsaimniecībai.

Ministru kabinets iepriekš piešķīra Izglītības un zinātnes ministrijai finansējumu, kas nepārsniedz piecus miljonus VPP izveidei saistībā ar Covid-19 seku mazināšanas pētniecību - pētījumiem veselības, inženiertehnisko risinājumu, sabiedrības un tautsaimniecības jomās, nodrošinot informācijas un komunikācijas tehnoloģiju horizontālu ietekmi minētajās jomās un sniedzot ieguldījumu tautsaimniecības pārstrukturizēšanā un atjaunošanā.

Vietnē "Twitter" it kā nevainīgs jautājums - kas noticis ar šiem pētījumiem - sacēlis pamatīgu ažiotāžu.

Aigars: Man liekas, ka viss ir pabeigts, atskaites nodotas, varbūt noslepenotas un nauda samaksāta.

Girts:Tā bija tipiska helihoptera nauda, lai pārdzīvotu pandēmiju. Punkts.

Alberts: Izskatās pēc metodiskas naudas izpļekarēšanas.

Frederiks: O! Tas ir izcils jautājums! Man pat vēl turas prātā tās varoņteikas dokumentālu un ziņu raidījumu veidā par to, kā nu tik būs. Līdz pat latviešu radītai vakcīnai pret covid. Nebūt visiem projektiem nebūs pozitīvs iznākums. tas jāsaprot, bet, kāpēc pastāstīt vismaz nevar?!

Ēriks: Varētu jau kāds uzjautāt par šo superpuperdārgo un nozīmīgo pētījumu rezultātiem. Kādi tad secinājumi, ko tad darīsim savādāk šo "pētījumu" rezultātā?

Ivars: Piķis apgūts, viss kārtībā. Kuš!!!

Kā ziņo Veselības ministrija, 2020. gada otrajā pusē īstenoti desmit projekti, ievērojot programmas virsmērķi - ierobežot Covid-19 infekcijas slimības izplatību un aizsargāt iedzīvotājus, lai, īstenojot inovatīvus augstas gatavības zinātniskus projektus, steidzami atjaunotu ekonomisko darbību un sociāli aktīvu ikdienas dzīvi.

Šeit arī katra projekta ziņojumi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas