Stīvena Hokinga pareģojumi: kādu katastrofu viņš prognozēja uz Zemes?

tautaruna.lv 3.aprīlis 2023, 2:30
 
AFP/Scanpix/LETA
Ģeniālais fiziķis Stīvens Hokings, kurš nomira 76 gadu vecumā 2018. gada 14. martā, ne reizi vien biedēja ar savām prognozēm. Stīvens Hokings ieteica raudzīties nākotnē bez lieka optimisma: cilvēces izredzes nomirt laika gaitā palielinās. Vēl joprojām viņa pesimistiskie un biedējošie nākotnes scenāriji pievērš īpašu uzmanību, vēsta postimees.ee.

Atšķirībā no daudziem pareģitājiem daudzu balvu laureāts par sasniegumiem dažādās jomās sniedza ļoti nopietnu teorētisku bāzi savām prognozēm. Viņš runāja par lietām, kuras nevarēja zinātniski atspēkot.

Stīvens Hokings teica, ka cilvēce ir “sen nolemta” - jautājums tikai, kad Zemē ietrieksies nākamais asteroīds, kas iznīcinās mūsdienu civilizāciju, kā tas jau ir noticis, vai arī notiks līdzīga katastrofa.

Un viņš mudināja aktīvi pētīt kosmosu un Visumu, lai sagatavotos iespējamai katastrofai nākotnē un atrastu glābšanas ceļus.

Kā atzīmēja zinātnieks, fizikas likumi garantē, ka mēs "esam pakļauti draudiem tikt iznīcinātiem". Un varbūtība, ka tuvāko tūkstoš vai desmit tūkstošu gadu laikā ar Zemi notiks katastrofa, ir "gandrīz droša".

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:29

Jaunākās diskusijas