Zelenska birojs neslēpj sašutumu par "Oskara" balvas piešķiršanu filmai par Navaļniju

Portāls nra.lv 13.marts 2023, 15:53
 
Scanpix/Reuters
Ukrainas Valsts prezidenta kancelejas vadītāja padomnieks Mihails Podoļaks, komentējot faktu, ka Oskara balvu saņēmusi dokumentālo filma par Krievijas opozīcijas līderi Alekseju Navaļniju, neslēpa sašutumu.

"Ja "Oskars" ir ārpus politikas, kā mums ir jāsaprot Navaļnija dokumentālais manifests, kurš ir pārpildīts ar Krievijas iekšpolitikua? Ja "Oskars" ir ārpus Ukrainas kara un ukraiņu masveida genocīda konteksta, kāpēc jūs pastāvīgi runājat par humānismu un taisnīgumu?" - Podoļaks pauda savu sašutumu tviterī.

Portāls NRA jau rakstīja, ka Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis vēlējās teikt virtuālu uzrunu šī gada "Oskara" pasniegšanas ceremonijā, bet ASV Kinoakadēmija noraidīja šo ieceri. Kopš Krievijas pilna mēroga iebrukuma Ukrainā Zelenskis ir vairākkārt virtuāli teicis uzrunas augsta līmeņa balvu pasniegšanas pasākumos, lai pievērstu uzmanību notiekošajam karam.

Zelenskis teicis uzrunas Kannu un Berlīnes filmu festivālos, pērn "Grammy" balvu pasniegšanas ceremonijā, bet šogad janvārī "Zelta globusu" pasniegšanas ceremonijā.

"Ankler Media" ziņo, ka ASV Kinoakadēmija arī pērn noraidīja ideju par Zelenska uzrunu "Oskaru" ceremonijā, jo "vēlas palikt apolitiska".

Tai pašā laikā dokumentālā filma "Navaļnijs" saņēmusi "Oskara" balvu kategorijā "labākā dokumentālā filma".

Kanādiešu režisora Daniela Roera filma stāsta par Krievijas opozīcijas līdera Alekseja Navaļnija politisko karjeru, mēģinājumu viņu noindēt ar ķīmisko ieroci "Novičok" un sekojošo izmeklēšanu.

Roers, saņemot "Oskara" balvu ceremonijā Holivudas teātrī "Dolby", veltīja to politieslodzītajiem visā pasaulē.

"Ir viens cilvēks, kurš šovakar nevarēja būt kopā ar mums - Aleksejs Navaļnijs, Krievijas opozīcijas līderis, kurš paliek vieninieku kamerā par, kā viņš to sauc, Vladimira Putina netaisnīgo agresijas karu Ukrainā," sacīja Roers.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:42

Jaunākās diskusijas