Tracis saistībā ar atlaisto RAKUS darbinieci tviterī nerimst

Portāls nra.lv, LETA 5.janvāris 2023, 18:30
 
Kaspars KRAFTS, F64 Photo Agency
Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca (RAKUS) pārtraukusi darba attiecības ar Diagnostiskās radioloģijas centra vadītāja pienākumu izpildītāju Rutu Zatleri, vēsta Latvijas Televīzijas (LTV) raidījums "Panorāma".

Sociālajā medijā "Instagram" sieviete, tīrot seju un runājot par Diagnostiskās radioloģijas centru, atzīmē, ka viņai vislielākais atklājums bija invazīvā radioloģija.

Zatlere to nodēvējusi par "vienkārši kosmosu". Tāpat viņa akcentēja, ka viņas pārziņā ir visas radioloģijas nodaļas, kas ir RAKUS.

Zatleres video šodien izraisīja sašutumu sociālajos tīklos. Kā liecina raidījuma "Panorāma" ieraksts "Twitter", sieviete amatā aizvadījusi vienu dienu.

"Vakardienas video paustā vēstījuma saturs un forma ir radījusi būtisku uzticības trūkumu, kā arī grāvusi RAKUS reputāciju. Šis ir par iemeslu darba tiesisko attiecību neturpināšanai," atsaucoties uz slimnīcu, vēsta LTV.

Vietnē "Instagram" savu viedokli paudusi arī Ruta Zatlere. Viņa skaidro, ka amatā nostrādājusi trīs dienas un radioloģijas centra vadītājai nav jābūt ar medicīnisko izglītību. "Amats iegūts konkursa kārtībā," uzsver R. Zatlere, piebilstot, ka runas, ka amats viņai izkārtots pateicoties vīratēvam Valdim Zatleram, ir nepatiesas. "Viņš par manu jauno dabu uzzināja Ziemassvētku vakariņās.". R. Zatlere informē, ka ieguvusi maģistra grādu veselības vadībā, diploms ir arī vadības zinībās. Viņas amatā pienākumos bijis darbs ar ārstiem, procesu vadība, nevis pacientu ārstēšana.

Tāpāt viņa atzīst - ataista Instagram posta dēļ. "Es vēlējos runāt ar auditoriju viņiem saprotamā valodā. Zinot, cik ļoti trūkst speciālisti, Instagram un Facebook ir tās vietnes, kur jaunos cilvēkus var uzrunāt. Valsts iestādēm jākļūst mūsdienīgākām."

Tikmēr vietnē "Twitter" tracis ap šo gadījumu nerimst. Viedokļi, protams, dažādi.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:57

Jaunākās diskusijas