Neizpratni rada kādas bērnudārza auklītes rīrība Mārupē

tautaruna.lv 10.decembris 2022, 13:00
 
F64
Kāda sievite bērnudārza darbinieces saturu nejauši ieraudzījusi sociālā platformā “Facebook”, kur sieviete publicējusi vairāk nekā divus tūkstošus video, vēsta raidījums "Bez Tabu".

Īsajos video iemūžināta ikdiena bērnudārzā, daļā no tiem bērns tikai dzirdams, bet citos audzēkņi arī labi redzami. Auklītes video bērnu sejas nav aizklātas.

"Bažas raisa, ka viņa darba laikā filmē sevi, taisa jaunus video un nereti tajos ir redzami bērni, gan arī saprotams, ka bērns ir blakus, kamēr viņa sevi filmē. Dažos video bērnus ir iespējams arī identificēt. Mani uztrauc, vai tas vispār ir likumīgi - filmēt mazus bērnus un publicēt šos video internetā? Kā tas ietekmē bērna uztveri un ko bērns no tā iemācās? Jo skaidri redzams, ka ir brīži, kad, kamēr bērns runā, Gunita ir pārņemta ar sevis filmēšanu."

Bērnudārzs pieder Ķīnas pilsoņiem, kuri ir pārsteigti par “Bez Tabu” viesošanos. Viņi norāda, ka darbiniece strādā par auklīti, bērniem viņa ļoti patīk, taču šobrīd viņa neesot darba vietā. Par padotās darbību privātajā profilā priekšniecība ir pārsteigta.

"No jums tikai uzzināju par šo. Vecāki parakstījuši atļauju, ka bērnudārzs drīkst publicēt foto/video savos kanālos. Šos video viņa ir publicējusi savā privātajā profilā," pauž bērnudārza pārstāvis.

“m’Kripatiņas” vadītājas atbilde: "Saistībā ar minēto vadība atkārtoti, ārpus kārtas un nekavējoties ir nodrošinājusi izglītības iestādes personālu ar informāciju par prasībām, kādas ir noteiktas par fizisko personu aizsardzību attiecībā uz personas datu apstrādi."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 12:27

Jaunākās diskusijas