Liepājnieks sašutis - atrod vietu, kur nonāk nojauktie padomju pieminekļi

tautaruna.lv 16.novembris 2022, 7:00
 
Ekrānšāviņš no video/Bez Tabu
Liepājā nesen nojaukto padomju režīmu slavinošo pieminekli iedzīvotāji uziet kādā angārā tālu prom no vēju pilsētas. Atradējs vaicā – vai kāds vairākas tonnas smago “okupekli” nav dabūjis “pa draugam” un negrasās piepelnīties, nododot to metāllūžņos, vēsta "Bez Tabu".

Pieminekli “1941.gada Liepājas aizstāvjiem” vēju pilsētā demontēja oktobra beigās. Drīz pēc demontāžas iedzīvotājs to ieraudzīja aptuveni 200 kilometru attālumā no Liepājas, lauku apkaimē, novietotu guļus, blakus angāram. Iedzīvotājs, kurš atrada monumentu, bet vēlējās saglabāt anonimitāti, pauda izbrīnu, kāpēc monuments tur atrodas. Viņš bažījas, vai kāds, kā pats saka, “neuzvārīsies”, nododot vairākas tonnas smago bronzas pieminekli metāllūžņos.

Tika noskaidrots, ka konkrēto angāru nomā Latvijas Okupācijas muzejs, kam uzticēts glabāt tos okupāciju slavinošos pieminekļus, to daļas, ko eksperti atzinuši par saglabājamām mākslinieciskās vērtības un citu apsvērumu dēļ.

Solvita Vība, Latvijas Okupācijas muzeja direktore:

“Rīgā mums ir pamatkrātuve, bet šie demontētie objekti, fragmenti nevar tajā tikt izvietoti lielā apjoma dēļ, tāpēc ir atsevišķa krātuve, šis angārs, kur šos objektus varam izvietot. Tur ir vairāki objekti, ne tikai šis viens. Konkrētajā angārā jau ir vairāk nekā 10 objektu.”

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:04

Jaunākās diskusijas