Rīgas domnieki iekarst diskusijās par elektrības taupīšanu; naktīs visiem esot jāguļ

tautaruna.lv 6.novembris 2022, 12:30
 
Pixabay
Kā ietaupīt - par to domā ne tikai iedzīvotāji, bet arī valsts un pašvaldību iestādes un struktūrvienības.

Arī Rīgas domes kabinetos tiek lauzītas galvas, kā samazināt izdevumus.

Kaspars: Tur svaru kausos jāliek ietaupītā nauda pret drošību. Iespējams, arī RD Drošības komitejai ir kas bilstams šajā sakarā. P.S. Lielo Dziesmusvētku estrādi gan var droši uz nakti slēgt ārā.

Ēriks: Kas naktī ir tik neatliekams jāda parakā vai bērnu laukumā?

Iveta: ja jāizvēlas parks vai ietve, svarīgi, lai pa ietvēm nav jāpārvietojas ar personisko lukturi (jau šobrīd nākas tā darīt). Parks nav TIK svarīgs.

Voldemārs: Novembris ir Valsts svētku mēnesis, un decembris ir Ziemassvētku mēnesis. Šajā laikā parki saprātīgi jāizgaismo arī naktī. Savukārt pārējo apgaismojumu pusnaktī var slēgt ārā - lai cilvēki brauc ar tālajām gaismām un staigā ar lukturiem. Bet IESLĒGT vajadzētu ātrāk nevis 17.00.

Armands: Kompromisus vajag. Izgaismojam galveno eju, ar katru 2 lampu un bērnu laukumiņu.. lai neizvanda. Pilsētā tas pac. Krustojumus izgaismojam, pārējo.. var uz pusi mazāk…

Lauris: Pašvaldības ēku fasādes var vispār neizgaismot, bet ielu un parku apgaismojumam ir jābūt. Vēl var paspēt nomainīt uz ekonomiskajām spuldzēm, kur tās nav. Pašvaldību dzīvojamos namos kāpņu telpās salikt sensorus.

Ainars: Tas jau robežojas ar smagu sviestu galvās. Mēģiniet vēl ietaupīt uz ielu tīrīšanu, atkritumu izvešanu un tualetes papīru. Bet - Dāvi, lūdzu, idejas autorus studijā! Jāzin sviesta avoti ...

Laima: Cik labi, ka kāds zina, kas man jādara naktī! Citādi justos apjukusi. Par gaismu - jo gaišāks, jo drošāks. Tas nav tikai estētikas jautājums.

Brigita: Ja parks netiek izgaismots, tad tas ir jāslēdz tumšajā laikā ciet, kaut vai no drošības viedokļa.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:12

Jaunākās diskusijas