VIDEO: Vīrietis maskējas par sievieti ratiņkrēslā un ar kūku met pa Monas Lizas gleznu; kāpēc?

tautaruna.lv 31.maijs 2022, 16:13
 
Ekrānuzņēmums
Luvras muzejā, Parīzē, Francijā, kāds vīrietis pārģērbies par vecāka gada gājuma sievieti un ar kūku centies nosmērēt slaveno mākslas darbu, ziņo "The Daily Mirror".

Vīrietis esot mēģinājis izsist stiklu, kas aizsargā pasaules slavenāko gleznu, pirms nosmērēja to ar kūkas gabalu. Tiek uzskatīts, ka šis gājiens varētu būt reklāma saistībā ar klimata jautājumiem.

Vīrietis izlēcis no ratiņkrēsla un mēģinājis izdauzīt stiklu. Kad tas nesaplīsa, viņš tā virsmu nosmērējis ar kūku, sacīja izmeklēšanas avots.

"Pēc izlēciena no ratiņkrēsla viņš nekādus bojājumus nenodarīja. Visiem bija diezgan skaidrs, ka viņš ir vīrietis, kas izliekas par vecu sievieti," teicis avots. Pēc tam vīrietis ar kūkas gabalu nosmērējis stiklu un sācis izmētāt rozes.

Vīrieti aizturēja muzeja apsardze, kas operatīvi notīrījusi stiklu no kūkas un aizvākusi pie mākslas darba atstāto ratiņkrēslu.

Sociālajos tīklos nonākuši video, kurā fiksēts incidents un kādā no tiem fiksēts, kā vīrietis franču valodā kliedz: "Domājiet par zemi, cilvēki iznīcina zemi. Visi mākslinieki domā par zemi. Tāpēc es to izdarīju."

Muzeja avots norādījis, ka apsardze kontrolē situāciju un gleznai nav nodarīts kaitējums.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 0:51

Jaunākās diskusijas