Kāpēc Krievijas oligarhi zvana Kanādas ministrei un saka, ka ziedos Ukrainai miljardus?

tautaruna.lv 29.maijs 2022, 8:30
 
F64
Pēc Kanādas finanšu ministres Kristijas Frīlendas teiktā, iniciatīva nāk no pašiem oligarhiem. Viņi nepiekrīt Kremļa agresīvajai politikai un ir neapmierināti ar situāciju, kādā ir patlaban, ziņo vācu medijs Handelsblatt.

Krievijas oligarhi piedāvā brīvprātīgi ziedot ievērojamu sava kapitāla daļu Ukrainas atjaunošanai apmaiņā pret izslēgšanu no Rietumu sankciju sarakstiem. Tā G7 valstu finanšu ministru sanāksmē paziņojusi Kanādas Finanšu ministrijas vadītāja Kristija Frīlenda.

Frīlenda pastāstīja 6 kolēģiem ministriem, ka sankcijām pakļautie Krievijas uzņēmēji paši uzņemas iniciatīvu un zvana viņai. Bagātie cilvēki ir ļoti neapmierināti ar savu stāvokli, viņa komentē.

Viņa sacīja, ka Krievijas oligarhi nepiekrīt agresīvajam karam, ko Krievija izvērsusi pret Ukrainu, taču nevar neko iebilst, jo draud represijas no Maskavas.

Krievijas oligarhi, pēc Kanādas ministres teiktā, ierosinājuši: viņi nosūta ievērojamu daļu aktīvu uz Rietumiem, un viņi tiek izslēgti no sankciju sarakstiem.

Rakstā netika norādīti uzņēmēju vārdi un konkrētas iemaksu summas. Sarunas ar viņiem vēl ir sākuma stadijā, norāda autori. "Šāds darījums varētu sniegt zināmas priekšrocības visām pusēm: Kijeva saņem miljardus, Rietumi izvairās no nevēlamām debatēm, un Krievijas uzņēmēji atgriežas savā greznajā dzīvē," raksta laikraksts.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 3:53

Jaunākās diskusijas