"Kārtējais Latvijas kauns", sociālajos tīklos izskan kritika par Latviju pārstāvošiem mākslas darbiem

tautaruna.lv 2.maijs 2022, 1:30
 
Ekrānuzņēmums
Soctīklu lietotāji neizpratnē par šī gada Venēcijas biennālē izstādītajiem darbiem, kas reprezentē Latviju.

21.aprīlī tika atklāts Latvijas paviljons Venēcijas mākslas biennāles 59. starptautiskajā mākslas izstādē, kurā mūsu valsti pārstāv mākslinieču duets “SkujaBraden”, Latvijas māksliniece Ingūna Skuja un amerikaniete Melisa Breidena.

Apgleznotas porcelāna instalācijas, kopumā vairāk, kā 300 tēlaini objekti. Kopīgajam darbam mākslinieces izvēlējušās tēmu - "Tirgot ūdeni upes malā", iedevsmojoties no dzenbudistu filozofijas, savijot Kalifornijas brīvdomīgo garu ar postsociālisma dzīves pieredzi.

Sociālajos tīklos redzamie video liecina, ka izstādes atklāšana piedalījies arī kultūras ministrs Nauris Puntulis, Latvijas vēstniece Itālijā Solvita Āboltiņa un izstādes kuratore Solvita Krese.

Komentāri sociālajā vietnē "Facebook" ir asi:

Daiga: "Šo "mākslu" sadalīt detaļās un draudzīgi izdalīt visiem cienījamiem cilvēkiem, kuri to pelnījuši..."

Aivars: "Dažiem cilvēkiem galvā dzīvo pavisam dīvaini putni. Ja nav paškontroles, tad tie iznāk uz āru. Ar ko modernā māksla atšķiras no Mākslas (ar lielo burtu)? Mans novērojums ir tāds, ka Māksla atmodina un audzina garīgumu cilvēkā, bet "modernā māksla" dzīvnieciskumu."

Līvija: "Kāda lustra no peņiem!- laikam māksla visaugstākajā zeminstinktu pakāpē!!! Rīgas murālis salīdzinoši ir pupu mizas. Varētu iegādāties Kultūras ministrija mūsu MK vai pieneņpūkas rezidencei."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Vakar, 23:31

Jaunākās diskusijas