"Stāvēju spoguļa priekšā un raudāju"; sieviete pēkšņi zaudē teju visus matus

tautaruna.lv 18.aprīlis 2022, 19:40
 
unsplash.com
33 gadus vecā Keita no Adelaidas, Austrālijā, pavisam nesen pasaulē laida mazuli. Tomēr priecīgo notikumu aizēno šokējoša pēcdzemdību problēma, ziņo "Daily Mail".

Bieži vien jaunās māmiņas pēc dzemdībām saskaras ar dažādām pārmaiņām savā organismā, izskatā.

Tomēr Keita piedzīvojusi pavisam biedējošas izmaiņas.

Viņai izkrita mati.

"Matu izkrišana bija kaut kas tāds, kam es nebiju gatava. Jūs zināt, ka būsiet nogurusi, jūsu ķermenis mainīsies pēc dzemdībām, bet man nekad prātā neienāca, ka varētu izkrist mati," pauž Keita.

Keita min, ka viņas mati pirms grūtniecības bija ļoti veselīgi, tāpēc viņa bija pārbijusies, kad tie pēc dzemdībām sāka strauji izkrist.

Jaunā māmiņa atklāj, ka nepatīkamā problēma viņu pārstegusi nesagatavotu. Vienu dienu viņai pēkšņi sāka ļoti niezēt galvas āda. Nākamajā dienā nieze pazuda, bet strauji sāka izkrist mati. Viņa min, ka nedēļas laikā bija zaudējusi pusi no sava matu apjoma.

"Kad mans dēls bija aptuveni trīs mēnešu vecs, mana galva sāka niezēt. Kad es to kasīju, pa gaisu "gāja" mati."

Nedēļām ejot uz priekšu, situācija arvien pasliktinājās. Keita min, ka vietām uz viņas galvas vispār vairs nebija palikuši mati.

"Tas viss notika ļoti ātri. Vienu dienu ar maniem matiem viss bija kārtībā, bet līdz nedēļas beigām puse no tiem bija izkrituši. Es biju ļoti bēdīga, es stāvēju spoguļa priekšā un raudāju."

Izrādās, ka šāda situācija nav nekas neparasts. Vairākām sievietēm pēc dzemdībām, mainoties hormoniem, nākas saskarties ar šādu problēmu - matu izkrišanu.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:10

Jaunākās diskusijas