Bērnudārzā Rīgā bērnus par karu brīdina ar skaļruni

tautaruna.lv 16.marts 2022, 17:30
 
F64
Šā brīža notiekošais pasaulē arī izglītības iestādēs ir visai liels izaicinājums, meklējot pareizo pieeju komunikācijai ar gados jaunākiem. Ņemot vērā bērnu dažādos vecuma posmus, vecākiem šajā jautājumā domas dalās. Kādā no Rīgas bērnudārziem vadība brīdinājumu par draudīgo kara stāvokli izplatījusi ar skaļu paziņojumu, tāpēc vecāki ir satraukti par to, kā informācija ietekmēs bērna psihi, vēsta raidījums "Bez Tabu".
"Šodien bērnudārzā Vecmīlgrāvī manam bērnam pa skaļruni visā bērnu dārzā vadītāja paziņoja par kara draudiem un to, ka, iespējams, būs karš. Tagad atbraucu pakaļ bērnam uz bērnudārzu, bērns ir absolūti nekāds, ne savā ādā, sabijies. Bērns stāstīja, ka viņi ir apskāvušies, mīļojušies ar domu, ka dzīvo pēdējo dienu. Kaut kas šausmīgs, man tas ir nepieņemami," pauž kāda bērna vecāks.

Rīgas domes pārstāvji ir informēti par konkrēto gadījumu pirmsskolas izglītības iestādē. Lai arī Izglītības departamentā šāda pretenzija par neprofesionālu pedagogu darbu nonāk pirmo reizi, visiem mācību spēkiem instruktāžas ir dotas!

"Satraukumu radīja vienai skolotājai viņas personīgā pieredze, protams, bērniem to redzot, arī sākās trauksme. Šādos mirkļos tieši bērni vēlas atbalstu no pieaugušajiem," skaidro Iveta Nagle, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta nodaļas vadītāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 17:46

Jaunākās diskusijas