Konflikts Ukrainā: soctīklus pārsteidz Latvijas zintnieku veiktais rituāls

tautaruna.lv 28.februāris 2022, 11:30
 
Raimo Lielbriedis/F64
Mikroblogošanas vietnē Twitter aktīvi komentē ierakstu no sociālā tīkla Facebook, kurā teikts par kādu latviešu zintnieku veiktu rituālu.
Kā tika teikts ierakstā, svētdien zintnieki veica rituālu "krievu zintnieku, šamaņu un t.t. atslēgšanai no garu pasaules un kosmiskiem dieviem".

Vēl pirms rituāla tika vēstīts: "Šodien ap 14.04 zintnieki pulcēsies svētvietās un veiksim rituālu par krievu zintnieku, šamaņu un t.t. atslēgšanai no garu pasaules un kosmiskiem dieviem. Atgādinu!, Latviešiem, Igauņiem un Lietuviešiem aizliegts nodot maģiskās zināšanas krieviem."

Jāpiebilst, ka šis ieraksts izpelnījās uzmanību ne tikai Facebook, bet arī Twitter un soctīklu lietotāji steidzās aktīvi to komentēt, rakstot, ka rituāls ir vērtīgs, jo Krievijas prezidents Vladimirs Putins ticot šādām lietām. Skeptiskāk noskaņotie cilvēki raksta, ka jādara viss, lai apturētu notiekošo Ukrainā un ja šāds rituāls to var veicināt - tas ir atbalstāms.

"Šo vajag publicēt You tube un izplatīt krievu medijos! Putins ļoti tic saviem šamaņiem, un pirms iebrukuma Ukrainā veica rituālus upurējot lāci un ērgli."

"Putinam ir pilns ar saviem šamaņiem, tāpēc - par ļaunu nenāks."

"Ka tik nostrādā!"

"Nu neko. Jācīnās ir visās frontēs."

Tikmēr ieraksta autors izsaka pateicību par atbalstu.

"Paldies kas atbalstīja! Tagad sintizēsim ētera vājumu kosmosā, kurā zeme ielidos pēc 24 stundām ar kontaktu Maskavā."

Tikmēr, aprakstot situāciju Ukrainā, tiek vēstīts, ka Krievijas karaspēks samazinājis uzbrukuma tempu, taču turpina mēģinājumus atsevišķos virzienos gūt panākumus, pirmdien ziņo Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Turpināti gaisa uzlidojumi Ukrainas militārajiem un civilajiem lidlaukiem, armijas vadības centriem, pretgaisa aizsardzības sistēmas objektiem, svarīgiem infrastruktūras objektiem, kā arī apdzīvotajām vietām un tajās esošajām ukraiņu vienībām aizsardzības līnijā.

Pārkāpjot starptautiskās tiesības, iebrucēji ar raķetēm apšaudījuši dzīvojamās mājas Žitomirā un Čerņihivā.

Taču krievu mēģinājumi sasniegt militārās operācijas mērķus bijuši neveiksmīgi.

Ukrainas armijas ģenerālštābs norāda, ka izdodas jau sākotnējā stadijā atvairīt ienaidnieka uzbrukumus, piespiežot to atteikties no savām iecerēm.

Pēc stāvokļa uz pirmdienas rītu tikai vienas ukraiņu brigādes artilērijas darbības rezultātā sagrautas piecas krievu tehnikas un dzīvā spēka kolonnas.

"Pretinieks ir demoralizēts un cieš smagus zaudējumus. Novēroti bieži dezertēšanas un nepakļaušanās gadījumi [pavēlēm]. Okupanti no mums baidās," uzsvēris Ukrainas armijas ģenerālštābs.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:40

Jaunākās diskusijas