Pirmais Covid-19 infekcijas gadījums – tikai tagad! Kurā valstī?

tautaruna.lv 16.februāris 2022, 12:29
 
AFP/Scanpix/LETA
Pirmais koronavīrusa infekcijas gadījums atklāts Kuka salās, kas iepriekš tika uzskatītas par pilnībā brīvām no Covid-19.
Kā liecina premjerministra Marka Brauna paziņojums, inficētais pilsonis, kurš 10.februārī ieradās no Jaunzēlandes, uzreiz pēc diagnozes apstiprināšanas tika izolēts, bet pirms tam viņš bija apmeklējis vairākas publiskas vietas, raksta portāls tass.ru.

"Šīs lietas ietvaros pacientam un diviem viņa pavadoņiem tika izdots obligātas izolācijas rīkojums. Viņi visi paliks karantīnā līdz brīdim, kad Covid-19 tests būs negatīvs," sacīja Brauns.

Kuka salu varas iestādes pagaidām nevar pateikt, kurš koronavīrusa paveids izraisījis saslimšanu vīrietim, jo ​​inficēto testu paraugi tika nosūtīti ģenētiskai pārbaudei uz Jaunzēlandi.

Varas iestādes līdz šim atturējušās no stingru sanitāro ierobežojumu noteikšanas, tomēr uz septiņām dienām (līdz 2022.gada 22.februārim) ir apturēti pasažieru reisi uz salu valsts teritoriju.

Kuka salās pandēmijas laikā netika reģistrēts neviens koronavīrusa infekcijas gadījums. Lai gan valsts tika uzskatīta par pilnīgi brīvu no infekcijas, tās varas iestādes ir veikušas aktīvu vakcinācijas kampaņu, kopš 2021. gada rudens vakcinējot vairāk nekā 96% pieaugušo iedzīvotāju. Kopumā arhipelāga teritorijā dzīvo 13,2 tūkstoši cilvēku.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:50

Jaunākās diskusijas