Priesteris 20 gadus nepareizi veicis kristīšanu

tautaruna.lv 20.februāris 2022, 9:45
 
Pixabay
Priesteris ir atkāpies no amata katoļu baznīcā Arizonas štatā, pēc tam, kad tika konstatēts, ka viņš gadu desmitiem ir nepareizi veicis tūkstošiem kristību, ziņo portāls "foxnews.com".

Priesteris ir atkāpies no amata katoļu baznīcā Fīniksā, Arizonas štatā, pēc tam, kad tika konstatēts, ka viņš gadu desmitiem ir nepareizi veicis tūkstošiem kristību, mainot vienu vārdu.

Tēvs Andress Arango atkāpās no amata Svētā Gregora katoļu baznīcā Fīniksā pēc tam, kad tika atklats, ka viņš lietoja vārdus "Mēs kristām jūs Tēva, Dēla un Svētā Gara vārdā", nevis pareizo frāzi "Es kristu jūs, Tēva un Dēla un Svētā Gara vārdā,” uzskata Fīniksas diecēzes bīskaps Tomass J. Olmsteds.
"Problēma ar vārdu "Mēs" ir tāda, ka cilvēku kristī nevis kopiena, bet gan Kristus un tikai Viņš, kas vada visus sakramentus, un tāpēc tas ir Kristus Jēzus, kurš kristī," sacīja Olmsteds.

Pēdējo 20 gadu laikā Arango kalpoja par mācītāju, draudzes administratoru, draudzes vikāru un citiem reliģiskiem tituliem Arizonā, Kalifornijā un Brazīlijā. Fīniksas diecēze paziņoja, ka viņa kļūdas dēļ "visas kristības, ko viņš veicis līdz 2021. gada 17. jūnijam, tiek uzskatītas par nederīgām".

Paziņojumā Arango sacīja, ka atkāpjas no draudzes mācītāja amata, sākot no 1. februāra.

"Esmu apbedināts, uzzinot, ka visā manā priestera kalpošanas laikā esmu veicis nederīgas kristības, regulāri izmantojot nepareizu formulējumu. Es ļoti nožēloju savu kļūdu un to, kā tā ir ietekmējusi daudzus cilvēkus draudzē un citur," sacīja Arango.

Katoļu ticīgajiem kristības ir sakraments, kurā cilvēkiem, parasti zīdaiņiem, uz pieres tiek uzliets ūdens, kas simbolizē attīrīšanu un uzņemšanu Baznīcā.

Uz jautājumu, kā nederīgas kristības ietekmētu tos, kurus laulājusi baznīca, diecēze atbildēja: "Varbūt! Diemžēl vienas skaidras atbildes nav."

Savā paziņojumā Olmsteds sacīja, ka viņš neuzskata, ka Arango domāja "kaitēt ticīgajiem vai atņemt viņiem kristību un sakramentu žēlastību".

"Arī es mūsu vietējās Baznīcas vārdā no sirds atvainojos, ka šī kļūda ir izraisījusi vairāku ticīgo sakramentālās dzīves traucējumus," piebilda Olmsteds.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 19:08

Jaunākās diskusijas