"Tas nav joks"; ASV nolijis zivju lietus

tautaruna.lv 8.janvāris 2022, 21:00
 
Ekrānuzņēmums no Twitter
ASV, Teksasas štata Teksarkanas pilsētā novērota ļoti reta parādība - "zivju lietus", ziņo medijs "People".

Pilsētas iedzīvotāji 2021. gada nogalē bija pārsteigti par redzēto un piedzīvoto. No debesīm lejā krita dažādas radības - zivis, krabji, vardes.

Izrādās, ka no debesīm lejā kritušas dažādas dzīvas radības, kuras ierasti atrodas ūdeņos, jo bijis spēcīgs vējš un negaiss.

"2021. gads izspēlē visus trikus...tostarp šoden Teksarkanā no debesīm lija zivis. Un nē, tas nav joks," tā sociālajā medijā "Facebook" ziņoja pilsētas pašvaldība.

Šāda neparasta parādība tika novērota pateicoties tam, ka valdīja ļoti spēcīgs vējš, kas ūdenstilpnēs veidoja mazus virpuļus, paceļot gaisā sīkās radības.

Izrādās, ka šādi gan zivis, gan krabji, gan vardes debesīs, pateicoties vējām, var aizceļot vairākas jūdzes. Brīdi, kad sāk līt, dzīvās radības nokrita atpakaļ uz zemes.

Vairāki pilsētas iedzīvotāji sociālajos medijos dalījās ar fotogrāfijām, kurās redzams, kā viņu pagalmos izskatās pēc zivju lietus.

Džeimss Audrišs, lietoto automašīnu pārdevējs, dalījās ar piedzīvoto, viņš redzēja, kā no debesīm nokrīt zivis. "Bija skaļš pērkons, tad mēs atvērām durvis, es paskatījos ārā. Lija ļoti stiprs lietus un zivis atsitās pret zemi, tad es teicu: "Līst zivis!". Zivis bija visapkārt."

ASV mediji ziņo, ka no debesīm uz zemes "lija" aptuveni 12 centimetrus gari baltie asari.

Izrādās, ka šis nav pirmais šāds gadījums ASV. 2017. gadā Kalifronijā virs pamatskolas "nolija zivju lietus". Savukārt 2005. gadā šāds fenomens tika manīts arī Serbijā.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 20:20

Jaunākās diskusijas