Mediķi atklāj pacientu absurdākās pašārstēšanās metodes

tautaruna.lv 9.janvāris 2022, 17:44
 
pexels.com
Medicīnas speciālisti dalās ar absurdu pacientu rīcību, kā viņi mājās centušies sevi pašizārstēt, raksta protāls "Newsweek".

Tīmekļa vietnē "Reddit" tik uzdots jautājums medicīnas speciālistiem. Viņi tika aicināti dalīties ar absurdāko pacientu pieredzi.

Daudzos mediķu stāstos bija dzirdamas šausminošas lietas, ko cilvēki ir gatavi darīt, lai nedotos pie speciālista, bet paši tiktu galā ar problēmu.

Dažādas pašārstēšanās metodes nav palikušas bez sekām. Atsevišķi cilvēki savas neapdomīgās rīcības dēļ ir ne tikai zaudējuši zobus, bet piedzīvojuši pat orgānu mazspēju.

Ārsti izcēla, ka bieži vien cilvēki paši rada nevajadzīgas veselības problēmas, piekopjot paradumus, kas viņiem šķiet, ka nāks par labu veselībai.

Kāda zobārste dalījās ar savas pacientes absurdo rīcību, kā viņa centās mājās izbalināt zobus. Sieviete, kā zobu balināšanas līdzekli, izmantoja balinātāja un cepamās sodas maisījumu. "Zobi bija balti. Un krītaini. Tos varēja ar pirkstiem sadrupināt."

Tikmēr oftalmologs jeb acu ārsts stāstīja, ka Covid-19 pandēmijas sākumā, viņam nācies ārstēt pacientu, kuram bija apdegusi tīklene. Šāds apdegums radies, jo pacients ilgstoši lūkojies uz sauli. Viņš to ir darījis, lai uzņemtu D vitamīnu, kas, viņaprāt, palīdzētu nesaslimt ar Covid-19. "Viņš kaut kur lasīja, ka D vitamīns ir labs cīņai ar Covid-19. Viņš gribēja iegūt tik daudz saules gaismas, cik vien var ar acīm iegūt."

Arī otolaringologs dalījās ar dīvainu pacienta rīcību. Pacientam esot sāpējusi auss, bet par spīti tam, lai dotos pie ārsta, šis cilvēks ir mēģinājis pašārstēties. Kad tas nav izdevies, viņš tomēr apmeklējis ārstu. "Viņš stāstīja, ka vispirms esot ausī iebāzis maltu ķiploku, pēc tam tajā ielējis alkoholu un beigās pat arī cigareti."

Savu pieredzi izklāstīja ar fizioterapeits. Viņš pauda, ka bieži vien gados vecāki klienti pasmejas, ka viņiem ir nepieciešama smērviela ar kuru ieeļot locītavas. Vienmēr fizioterapeits par šo joku ir pasmējis, taču reiz viņam smiekli nenāca. Izrādās, ka viens no senioriem tik tiešām locītavas iesmērē ar eļļu - WD-40 eļļu. Šo eļļu ierasti izmanto durvu eļļošanā, velosipēda ķēdes eļļošanā, dažādu detaļu eļļošanā u.c.

"Bet dažreiz es patiešām uzsmidzinu uz sava ceļa WD-40 un iemasēju to, un tas palīdz," šādi savu interesanto paradumu skaidroja seniors.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 2:13

Jaunākās diskusijas