Populāru lielveikalu cenu salīdzināšana internetā izraisa viedokļu vētru

tautaruna.lv 8.janvāris 2022, 17:13
 
F64
Sociālā medija Facebook lapā "Slepenais pircējs" salīdzinātas vienādu produktu cenas lielveikalos "Rimi" un "Lidl". Tomēr daudziem šis salīdzinājums nav šķitis precīzs.

Kā norādīts publicētājā informācijā, lapas ierakstā salīdzinātas vienādu produktu cenas veikalā "Rimi" un "Lidl". Tomēr jāatzīmē, ka veikalā "Rimi" preces izvēlētas attālināti.

"Joka pēc nepaslinkoju un salīdzināju Lidl ar Rimi, ar tādu pašu produkciju.

Lidl Latvija VS Rimi Latvija . Neizvēlējos dārgāko, bet ņēmu akcijās. Esmu diezgan šokēta. Neesmu gnīda un izvēlos ērtāko sev pa ceļam, bet… ja atšķirība ir tik krasa, tad gribot negribot jāaizdomājas," teikts komentārā pie publiskotajiem čeka un pasūtījuma attēliem, kur kopējā summa atšķiras par teju 40 eiro.

Tomēr komentāros pie ieraksta atzīmē, ka šāds salīdzinājums ir nekorekts, bet citi norāda uz preču kvalitātes atšķirībām abos minētajos lielveikalos.

"Nu nav nav tā. Pirmkārt internetveikala ir dārgāks viss, pat ar akcijām. Otrkārt prece ir savādāka. Arī rimi ir šokolādes krēmi lētie, ne piemēram Nutella. Utt. Lidla vienīgais kas ir, savādāka prece. Gaļai piemēram ir tādas pašas gan cenas, gan akciju cenas. Maize laba ar Lidla nav pa kapeikām. Maxima piemēram vispār var nopirkt maizi lēto pa 0.19 centi un pienu pa 0.39. Kā tie garšo jau cita runa. Tā kā nav nekādas īpašas atšķirības," uzskata komentētāja.

"Nav korekts salīdzinājums, Rimī čekā redzama tikai galā summa," savas aizdomas pauž komentāra autore.

"Ja kāds/kāda būtu tā kārtīgi iedziļinājies tajās cenās Jūs saprastu, ka cenu atšķirības ir ļoti, ļoti minimālas .... Kādai konkrētai preču grupai - jā, bet ne visam...." - pauž komentētājs.

"Lidlu nevar salīdzināt ar Maxinu un Rimi jo tie ir dažādu konceptu veikali, un lai visiem sirdis būtu mierīgas lidls ir lētākais veikals 11 valstīs un ne jau no fb komentāriem to nosprieda tāpēc iedzert teju vai ko jūs tur dzerat un ejat uz Maximu vai Rimi un tak atslābstat, Lidls ir tik liels kā var nopirk ICA un Maximu viena budžeta gada laikā Lidls ir 40 gados dominējošais mazumtirdzniecības viens no līderiem Eiropā par Maximu un Rimi zin tikai skandināvi un Baltijas valstīs pluss bulgāri, un joprojām tie konceptu ir dažādi tāpēc pat īsti nevar salidzinat bet mēs jau zinām kur rindas joprojām ir," pauž komentāra autors.

"Vēl ir arī runa par kvalitāti un to, ka internetveikalā preču cenas mēdz būt augstākas... Te vispār neko nevar salīdzināt, jo pilns preču saraksts nav redzams... Nekorektāku piemēru sen neesmu redzējusi..."- norāda komentētāja.

"Jēga kaut ko tādu salīdzināt? Tās nav vienādas precēs... Mēs nezinām kāds tilpums bijā paņems Lidla... Vāks... Vienām patīk Rimi, otrām Lidl, trešām Maxima, vieni iepirkās tikai Topa... Lai katrs izvēlas, kas viņam ir tuvāk, gan cenu ziņā, gan assortimentu ziņā," uzskata komentētāja.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:59

Jaunākās diskusijas