Latvijas iedzīvotājiem iesaka neparastu metodi, lai uz ledus neslīdētu apavi

tautaruna.lv 16.decembris 2021, 17:30
 
facebook.com
Uzņēmums Rīgas dārzi un parki dalījies ar šajā laikā ļoti būtisku padomu - ko darīt, lai uz ākārtīgi slidenajām ietvēm neslīdētu apavi.

Kā teikts uzņēmuma ierakstā sociālajā tīklā Facebook, uz zābakiem vēlams uzvilkt zeķes.

"Ārā līst un ir ārkārtīgi slidens! Nav iespējams nokaisīt katru parka celiņu! Lūdzu, ejiet uzmanīgi!

Ja nu nav iespējams iztikt bez pastaigas, uzvelciet uz zābakiem zeķes vai biezu zeķbikšu gabalus. Šis ir vecs karavīru un izdzīvotāju paņēmiens!" teikts ierakstā.

Kā vēstīts, Rīgas pašvaldība aicina iedzīvotājus būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties atkalas laikā.

Saistībā ar meteorologu prognozēm, rešdien un ceturtdien Rīgā gaidāms sasalstošs lietus - atkala. Uz ceļiem un trotuāriem veidosies ļoti stiprs apledojums.

Pašvaldība aicina iedzīvotājus šajā laikā būt īpaši uzmanīgiem, pārvietojoties gar ēkām, pievēršot uzmanību ietvju stāvoklim.

Namu īpašnieki un apsaimniekotāji tiek mudināti pievērst pastiprinātu uzmanību ietvju un jumtu stāvoklim, nodrošinot to attīrīšanu no sniega un pretslīdes materiālu kaisīšanu slīdamības mazināšanai.

Pašlaik pastiprinātu kaisīšanu veic SIA "Rīgas tilti", veicot darbus uz tiltiem un pārvadiem. Slīdamība uz brauktuvēm ir zemāka nekā uz ietvēm, tomēr dežurējošie uzturētāji ir uzsākuši pastiprinātus kaisīšanas darbus 1. un 2. kategorijas ielās.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 9:39

Jaunākās diskusijas