Kā Latvijas iedzīvotāji "iešmauc" veikalos bez Covid sertifikātiem?

tautaruna.lv 1.decembris 2021, 9:20
 
Ilustratīvs attēls / Ģirts Ozoliņš/F64
Kopš Latvijā ir atcelta mājsēde, iedzīvotājiem atkal ir pieejami vairāki veikali un dažādi pakalpojumi. Tiesa gan, priekšrocības jeb privilēģijas ir pret Covid-19 vakcinētajiem vai cilvēkiem ar pārslimošanas sertifikātiem. Tomēr Ķekavā novērota īpatnēja situācija, vēsta raidījums "Bez Tabu".

"Iesaku pārbaudīt Ķekavā drošības pasākumu izpildi veikalā “Liiba”. Pie vienām durvīm visiem pārbauda sertifikātus, viss kārtībā, bet otrā pusē ir tikai izeja, ko neviens nekontrolē. Ir tā, ka cilvēki sagaida kādu, kurš iet ārā, un ieiet bez pārbaudes. Saprotu, ka darbinieku trūkst, bet tās otras durvis var vienkārši turēt ciet," pauda Kristīne.

“Bez Tabu” arī aizdodas uz Ķekavu, kur atrodas skatītājas pieminētais tirdzniecības cents “Liiba”.

Pēc sadarbspējīga Covid-19 sertifikāta un personas apliecinoša dokumenta uzrādīšanas žurnālisti iekļūst tirdzniecības centrā un dodas uzreiz uz izejas pusi. Tuvojoties automātiskajām durvīm, uzreiz gan pamana pāri stiklam pārvilktas sarkanas lentes.

Durvis, ko līdz šim apmeklētāji izmantoja izejai no tirdzniecības centra un ko negodprātīgi apmeklētāji izmantoja, lai iekļūtu veikalā. Taču tagad durvis ir pilnībā ciet - nedz iziet, nedz arī iziet.

Tirdzniecības centra ”Liiba” pārstāvis Jānis Dubovskis apstiprina, ka - gan pēc apmeklētāju sniegtās informācijas, gan pēc komentāriem sociālajos tīklos, gan arī pēc pašu novērojumiem - dienu pēc mājsēdes atcelšanas tika pieņemts lēmums tomēr atstāt pieejamu tikai vienu ieeju un izeju.

Arī galvaspilsētā, vienā no “Rimi” veikaliem Pļavniekos, novēro, ka viena no ieejām ir pilnībā bloķēta. Tikmēr cits šā tīkla veikals pārsimts metru attālumā darbojas “sarkanajā režīmā”. Un arī šeit viena no ieejām ir slēgta.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 8:09

Jaunākās diskusijas