Baumo, ka balstvakcīnas saņēmēji tiek "pratināti"

tautaruna.lv 26.novembris 2021, 12:09
 
f64.lv, Mārtiņš Zilgalvis
Kāda mikroblogošanas vietnes Twitter lietotāja, ka baidās iet saņemt Covid-19 vakcīnas trešo devu, jo nevēlas, ka viņu kaunina, ejot vakcinēties.
Kā raksta Twitter lietotāja, viņa dzirdējusi baumas, ka cilvēki, kuri devušies saņemt vakcīnas trešo devu, tiek "pratināti".

"Pēc manavakcina.lv datiem - man ir iespēja tikt pie 3.devas (pirms 9 mēn saņēmu pirmās divas). Twitterī salasījos, ka cilvēkus "pratina" par to, kāpēc viņi aizgājuši saņemt 3. devu, ja ir zem 30 gadiem. Tagad es baidos, jo negribu, ka mani kaunina ejot vakcinēties," viņa raksta.

Tikmēr komentāros cilvēkiem dažādi viedokļi. Kāds raksta, ka ja nav pagājuši seši mēneši kopš pirmā vakcinācijas procesa, trešajai vakcīnai nemaz nevarot pieteikties. Vēl kāds uzskata, ka t;a nav patiesība.

"Bet, ja tomēr saņemsies un iesi, tad izrēķini vai tiešām ir 6 mēneši kopš otras potes. Ļauj pierakstīties ātrāk nekā 6 mēn., bet uz vietas vēlreiz pārbauda un dzen prom, ja nav. Jo. Nezinu kādēļ. Ir lietas, kuras laikam nav izprotamas vidējiem prātiem."

"Man šķiet, ka tā nav gluži taisnība. Jo skatījos pirms bija 6 mēn. pagājuši un nevarēju pieteikties. Tagad atļauj, pieteicos, bet nācās atcelt, jo 2 ned. pēc gripas potes nevar potēties, tad nu gaidīšu decembra sākumu."

Iepriekš vēstījām, ka Eiropas Savienībā (ES) visiem pieaugušajiem jābūt iespējai saņemt balstvakcīnu pret Covid-19, paziņoja Eiropas Komisijas (EK) prezidente Urzula fon der Leiena.

"Balstvakcīnām jābūt pieejamām pieaugušajiem, prioritāri par 40 gadiem vecākiem un mazaizsargātiem cilvēkiem," tviterī pauda EK prezidente, tādējādi apliecinot, ka Brisele krasi mainījusi savu līdzšinējo nostāju šajā jautājumā.

Brīdi iepriekš ES veselības aģentūramudināja dalībvalstis bez kavēšanās ieviest Covid-19 izplatības ierobežošanas pasākumus, lai samazinātu ļoti lielo slimības slogu, ko var nākties pieredzēt decembrī un janvārī.

Eiropas Slimību profilakses un kontroles centra (ECDC) vadītāja Andrea Ammone ieteica balstvakcinācijas potes visiem pieaugušajiem vecumā no 18 gadiem, par prioritāti nosakot 40 gadu slieksni pārsniegušo balstvakcināciju.

Aģentūra arī mudināja dalībvalstis palielināt vakcinācijas aptveri, īpaši vēršoties pie tām, kur šī aptvere ir maza.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 10:19

Jaunākās diskusijas