"Kaut ko sajaucis"; Levita apsveikums Lāčplēša dienā pamatīgi samulsina cilvēkus

tautaruna.lv 10.novembris 2021, 13:09
 
Kaspars Krafts/F64
Šodien, 10. novembrī mikroblogošanas vietnē Twitter Valsts prezidents Egils Levits publiskojis video Lāčplēša dienai. Soctīklu lietotājos neizpratni radījis tas, ka video publiskošanai izvēlēts 10. novembris.

Video uzrunā Valsts prezidents redzams pie loga ar degošu sveci un uzrunā iedzīvotājus Lāčplēša dienā.

"Pieminēsim mūsu Lāčplēšus, Latvijas armijas karavīrus, kuri ziedoja savu dzīvību par savu dzimteni! Šodien mums jāatrod sevī Lāčplēša spēks, lai cīnītos par tautas veselību, lai turētos pretī maldiem," aicina Valsts prezidents.

Soctīklu lietotājus samulsinājis fakts, ka prezidents ar video dalījies 10. novembrī, kamēr savā uzrunā aicina tieši "šodien" ielikt logos sveces, lai kopīgi pieminētu "mūsu Lāčplēšus".

"Levit, Jūs esat kaut ko sajaucis - šodien NAV Lāčplēša diena - tā ir rīt!" - norāda komentētāja.

"Šodien Latvijā tradicionāli svin Mārtiņdienu! Lāčplēša diena ir rīt!!!" - komentārā prezidentu informē soctīklu lietotāja.

Kā zināms, 11. novembrī Latvijā atzīmē Lāčplēša dienu par godu kaujām par Rīgas atbrīvošanu no Bermonta karaspēka. Tā kļuvusi par visu Latvijas brīvības cīņās kritušo varoņu piemiņas dienu.

Valsts prezidenta kanceleja atsūtīja savu skaidrojumu par radušos situāciju:

Valsts prezidenta Egila Levita apsveikums sabiedrībai Lāčplēša dienā tika ievietots sociālajos tīklos dienu pirms 11. novembra kā laicīgs aicinājums pieminēt Lāčplēša dienu nepulcējoties, bet gan ģimenes lokā, kā arī aizdegto svecīti šogad ielikt savas mājas logā. Tā ir ierasta prakse, ja uz kaut ko vēlas pievērst uzmanību, piemēram, brīdināt nepulcēties, tad to dara laicīgi, jo ne visi svētku dienā seko līdzi informācijai sociālajos tīklos, medijos. Arī iepriekš Valsts prezidents un citas amatpersonas tā ir darījušas, piemēram, pērn: https://www.president.lv/lv/jaunums/valsts-prezidenta-egila-levita-sveiciens-lacplesa-diena. Rīgas mērs 2020. gadā arī jau laikus pirms 11. novembra publicēja savu apsveikumu ar aicinājumu nepulcēties: https://www.youtube.com/watch?v=kcFsCs6PPUQ.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 6:36

Jaunākās diskusijas