Iedzīvotājiem nākas paļauties uz sevi un sargsuni; policiju var nākties gaidīt pat stundu

tautaruna.lv 8.novembris 2021, 19:15
 
Vladislavs Proškins / F64
Uz svešiniekiem nikni rejošs liela auguma mājas sargs un pārliecība, ka te jau nav nekā vērtīga, ko iekārot, ir drošības garanti, uz kuriem paļaujas nomaļās lauku sētās, raksta ziņu portāls liepajniekiem.lv

”Jūtamies gan droši, gan nedroši, ko te var zināt,” saka Dunalkas pagasta ”Pānu” māju saimnieks Aleksejs Popovs.

Dunalkas pagasts atrodas starp Pāvilostas un Aizputes novadiem. Attālums līdz Liepājai - 34 km.

Aleksejam un daudziem citiem attālāku sētu iedzīvotājiem nākas paļauties pašiem uz sevi un uz četrkājainajiem draugiem, jo kā līdz šim, tā, visticamāk, arī turpmāk izsaukuma gadījumā uz policiju var nākties gaidīt pat stundu.

”Pānu” saimnieks atceras, ka pirms vairākiem gadiem ”tur, pie krustojuma,” tikusi piekauta sieviete, vainīgais gan esot nonācis cietumā. ”Ko tu vari sargāt, kā viņš ir tai dzīvē, tā ir,” saka sirmgalvis. ”Ja kāds nāk, tad jau suns paziņo.”

”Pānos” gan pagaidām neviens ar sliktiem nolūkiem nācis neesot. Saimnieks atzīst, ka diviem senioriem ar minimālo pensiju vecā mājā nav nekā, ko kāds varētu gribēt. ”Uz kurieni tad no šejienes var aiziet, par kādu naudu?” saka viņa kundze Zigrīda. Tuvākie kaimiņi šeit esot gandrīz kilometra attālumā. Ja arī kaut kas notiktu, nav jau, kur vērsties.

Līdzīga situācija ir ”Dangaskalnos”, mājas atrodas pie Dunalkas pagasta robežas Vērgales pagastā. No Medzes-Cīravas ceļa šurp jābrauc pār pakalniem labs gabaliņš. Šeit viens pats dzīvo Ilmārs Milzers. Viņa māsa Ināra un meita Inga ik dienas atbraucot no Liepājas, arī pa telefonu sazinoties.

Visas apkārtējās lauku sētas esot tukšas, vienu lietojot kā vasarnīcu, bet pašlaik arī tur neviena nav, grābjot lapas, stāsta ģimenes sievietes.

”Man nav bail, esmu tā pieradis. Jau ilgus gadus te viens pats dzīvoju,” pauž Milzera kungs. ”Kamēr veselība tik daudz ir, ka var, nepārcelšos pie radiem.”

Aizdomīgi ļaudis ar sliktiem nolūkiem apkaimē kādreiz esot dzīvojuši, bet tikuši apcietināti. Tagad te tādu neesot. ”Uz svešiem suns ir dusmīgs. Pa nakti laižu iekšā, vismaz drošāk,” pastāsta vecais vīrs

Valsts policijai katra pagasta nav sava iecirkņa. Dienvidkurzemes novadu apkalpo Liepājas iecirknis un trīs Valsts policijas atbalsta punkti - Grobiņā, Aizputē un Priekulē.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 7:12

Jaunākās diskusijas