VIDEO: Pa naksnīgo Vecrīgu gar Saeimas namu klīst lapsa

tautaruna.lv 15.oktobris 2021, 19:45
 
Ekrānšāviņš
No 15.septembra līdz 14. oktobrim pie Saeimas nama risinājās unikāla, mēnesi ilga dzīvnieku aizstāvības akcija "Mēnesis sprostā". Par pārsteigumu akcijas rīkotājiem vienu nakti gar Saeimas namu pastaigājās lapsa. Šo naksnīgo pastaigu izdevās iemūžināt video.

30 dienas un naktis pie Saeimas lielā metāla sprotā un infoteltī nepārtraukti atradās cilvēki, iestājoties par cilvēcību, dzīvnieku aizsardzību un mudinot Saeimas deputātus balsot par zvēraudzēšanas aizliegumu Latvijā.

Biedrības "Dzīvnieku brīvība" vadītāja Katrīna Krīgere: "Cilvēki apvienojās, katrs brīvprātīgi pavadot 12 stundas sprostā, lai kopā panāktu pārmaiņas un atbrīvotu no ciešanām nevainīgos dzīvniekus, kuri šobrīd nīkst ieslodzīti Latvijas zvēraudzētavu sprostos. Kamēr lielākajā daļā Eiropas šī cietsirdīgā, videi un cilvēku veselībai nedraudzīgā industrija jau ir aizliegta, tikmēr Latvijā daži zvēraudzētāji joprojām ik gadu pavairo šauros būros un nosmacē gāzes kamerās tūkstošiem dzīvnieku, lai pārvērstu viņus bezjēdzīgās apģērba dekorācijās. Ir pienācis laiks atstāt kažokādas pagātnē."

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 1:13

Jaunākās diskusijas