Šausmas skolā Baložos: pirmklasniece uzbrūk skolotājai:

tautaruna.lv 4.oktobris 2021, 14:30
 
Dmitrijs Suļžics /F64
Baložu pilsētas vidusskolas 1. klases audzēkņu vecāki ir nobažījušies par savu bērnu drošību mācību iestādē. Klasē ir meitene, kurai trīs nedēļu laikā bijušas trīs nopietnas agresijas lēkmes. Kad klases audzinātāja centusies viņu atturēt, lai neuzbrūk bērniem, pati tikusi pie zilas acs, izsista pleca, sasitumiem, skrāpējumiem, kodumiem, vēsta raidījums "Bez Tabu".
Pirmklasniece bez redzama iemesla mācību stundas laika kļūstot agresīva. Klasesbiedru vecāki raizējas, ka viņu bērniem varot tikt nodarīti miesas bojājumi. Klases audzinātāja jau nopietni cietusi, aizsargājot bērnus.

"21. septembrī 1. klases skolniece bez jebkāda iemesla mācību stundu laikā kļuva vardarbīga pret klases audzinātāju un klasesbiedriem. Dusmu lēkmē meitene izdeva šņācošas skaņas, spārdīja klases audzinātāju, koda, skrāpēja. Klases audzinātāja lūdza pārējiem bērniem meitenei netuvoties, centās pasargāt bērnus.

Dienu vēlāk, 22. septembrī, klases audzinātāja arī šajā reizē cieta no skolnieces spērieniem, sitieniem, kodumiem, skrāpējumiem. Meitene bija nevaldāma un nogrūda klasesbiedru tik spēcīgi, ka viņš nokrita atmuguriski uz grīdas. Pirmklasnieci izdevās nomierināt vien, kad atsaukti papildspēki, ieradusies skolas medmāsa," stāsta kāda pirmklasnieka tētis.

Bērnu vecāki stāsta, klases audzinātājas rokas asiņojušas no pirmklasnieces kodumiem, sitieniem, skrāpējumiem. Agresijas lēkmes meitenei bijušas arī iepriekš, sākušās jau septembra otrajā nedēļā.

"Meitene rāva aiz matiem klasesbiedrus, aizskāra un sita. Kamēr skolotāja bija pie tāfeles ar muguru pret klasi, meitene dusmu lēkmē sabojāja visas puķes, kas bija uz palodzes. Kad viņa kļūst agresīva, viņa metas virsū kā zvērs, šņāc, ārdās, sit. Tas atkārtojas. Žēl skolotājas, ar kuru mūsu bērniem izveidojās ļoti labs kontakts. Klases audzinātāja pēc notikušā diemžēl grib pārtraukt darba attiecības. Par agresīvo meiteni laikus informējusi skolas vadību, kura rīkojas kūtri. Tikmēr mūsu bērni sāk noslēgties, viņiem ir bail, negrib iet uz skolu. Mēs, vecāki, nezinām, kā pasargāt savus bērnus?! Nav algoritmu, un mēs jūtamies bezspēcīgi," saka kāda skolēna mamma.

"Es labprāt izvairītos no situācijas komentēšanas. Jūs varat rakstīt, skola nekomentēja," pauda Vita Broka, Baložu pilsētas vidusskolas direktore.

Uzzini pirmais, par ko runā Latvijā un pasaulē, pievienojoties mums Telegram vai Whatsapp kanālā.

Vēl sadaļā

 
 
 
 
 
 
Autorizācija
Komentē Jaunākais: Šodien, 11:55

Jaunākās diskusijas